Як перетнути кордон з Росією пішки. Поради харків'ян

13.09.2015 07:00 Суспільство
Фото: rg.ru Фото: rg.ru
Потрапити до Росії пішки можна на "Гоптівці", "Плетенівці", а також на таких пунктах пропуску, як "Піски-Логачівка", "Олександрівка-Безіменне", "Чугунівка-Веригівка".

Якщо власного автотранспорту немає, то до кордону можна доїхати на таксі або автобусі. Як розповідає харків'янка Лариса, яка нещодавно разом з неповнолітньою донькою їздила до родичів у Росію, це чи не найдешевший варіант того, як можна дістатися на територію країни-сусідки.

Квиток на автобус з Харкова до Гоптівки обійдеться приблизно у 50 грн. Якщо одразу оплачувати трансфер Харків - Бєлгород, то ціна становитиме 100 грн.

- Автобус під'їжджає до кордону. Всі пасажири виходять і з валізами йдуть до пункту пропуску. Далі вже на російській стороні вас чекає інший автобус, який везе людей до Бєлгорода, - каже Лариса.

Купити квиток на автобус від кордону до Бєлгорода можна і на самому пункті пропуску. У перерахунку на гривні це близько 50. Таксі обійдеться трохи дорожче - 70-100 грн.

- Головне — мати поменше багажу. Також пощастить, якщо не буде дощу. Адже стоять піші пасажири просто під відкритим небом, - говорить Лариса. - Вся процедура перетину кордону у такий спосіб зайняла у нас із дочкою приблизно три години.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта