Які пенсії отримають у грудні харківські пенсіонери. Подробиці

12.12.2013 07:00 Суспільство
http://timeua.info/ http://timeua.info/
Пенсії на Харківщині виплачують своєчасно і в повному обсязі.

Про це поінформувала заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тетяна Піпченко. За її словами,  протягом цього року (як, до речі, і в попередні) фінансування виплати пенсій здійснювалося без зриву термінів. Тому й немає заборгованості перед пенсіонерами Харківщини, - пише “Урядовий кур'єр”.

Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду області нагадала, що було встановлено підвищення пенсій у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму. Тож з 1 січня цього року прожитковий мінімум для непрацездатних громадян, на підставі якого здійснюють перерахунок пенсій усім категоріям, був встановлений розміром 894 грн, а з 1 грудня — 949 грн. І всі ці перерахунки пенсій на Харківщині також уже проведені.

- У нас в області понад 804 тисячі пенсійних справ. Однак, попри такий великий обсяг роботи для наших працівників, перерахунки проведені всім без винятку категоріям пенсіонерів. І вже з 4 грудня цього року ми почали виплачувати збільшені пенсії. За різними категоріями пенсіонерів сума збільшення різна, оскільки вона залежить від стажу та заробітної плати. Якщо на 1 січня 2013 року середній розмір пенсій по Харківській області становив 1435 грн, то в грудні він сягає 1489 грн, — наголосила Тетяна Піпченко.

Вона також пояснила, що підвищення розміру пенсії для кожного громадянина індивідуальне, позаяк окремі категорії мають право на отримання надбавок та підвищень у процентному співвідношенні до прожиткового мінімуму. Це — учасники бойових дій, інваліди війни, особи, які постраждали від аварії на ЧАЕС, діти війни. Наприклад, для дітей війни надбавка до пенсії передбачена розміром 7% від прожиткового мінімуму.

Автор: Администратор сайта