Жителям Харківщини пропонують перевірити стійкість імунітету до кору

06.02.2019 09:00 Суспільство
Фото: Texty.org.ua Фото: Texty.org.ua
Щодо захворюваності на кір у Харківській області зберігається неблагополучна епідемічна ситуація.

В Харківському обласному лабораторному центрі таке дослідження коштуватиме 47 гривень. Коштом обласного бюджету заклад було забезпечено всім необхідним для проведення лабораторного дослідження.

Зараз в обласному центрі активно продовжують проводити дослідження для організованих колективів.

 Ми маємо укладені договори з медзакладами, школами, дитсадками. Як тільки в організованому колективі виявляють хворого на кір, до нас звертаються інші учасники цього колективу, аби зробити аналіз на напруженість імунітету проти кору,  пояснила "СК" директор Харківського обласного центру Любов Махота.

Зробити вищезгаданий аналіз можуть всі охочі. Для цього необхідно звернутися до медичного закладу за місцем реєстрації, або ж до сімейного лікаря, з яким людина підписала декларацію, та здати кров. Після забору кров необхідно доставити до обласного центру, де проведуть дослідження. Вартість послуги — 47 гривень.

Нагадаємо, щодо захворюваності на кір у Харківській області зберігається неблагополучна епідемічна ситуація. Рівень захворюваності є високим.

За 5 тиждень (28 січня — 3 лютого) порівняно з попереднім тижнем захворюваність на кір зросла на 5,6 %. Зареєстровано 113 хворих, з них дітей — 38 (33,6 %). Всього з початку року станом на 30 січня в області зареєстровано 394 хворих. Питома вага дітей до 17 років — 39,8 % (157 хворих).

Як повідомили в Управлінні охорони здоров'я ХОДА, станом на 1 лютого на Харківщині проведено щеплення 5384 дітям. Щеплення дитячому та дорослому населенню проводяться у 426 кабінетах щеплень закладів охорони здоров’я первинної ланки.

Читайте також: Безкоштовних ліків стало більше — Харківщина у лідерах програми

На сьогодні область повністю забезпечена вакциною виробництва Бельгії для проведення щеплень проти кору. В наявності 86800 доз.