Зруйновано міст у райцентрі. Чекаючи грошей з бюджету, люди зробили переправу

01.07.2014 07:02 Суспільство
http://goroduspeha.com/ http://goroduspeha.com/
Майже місяць мешканці одного з мікрорайонів у Богодухові були відрізані від цивілізації: через зливи зруйнувався місток, який з’єднував їх із рештою світу.

 Поки влада шукає кошти на ремонт, люди збудували саморобну переправу.

До редакції «СК» надійшов лист від мешканців Богодухова. Люди, що живуть по вулиці Руднєва в мікрорайоні «Перемога», скаржаться, що через сильні дощі на початку червня зруйнувався перекинутий через яр міст, який з’єднував їх район з іншою частиною міста. Населення опинилося в ізоляції. Люди не могли дістатися ні на роботу, ні в лікарню, ні в магазин. Не доїжджають на Руднєва й екстрені служби: «швидка допомога», газова аварійна служба, ДСНС. Як розповіли місцеві жителі, у мікрорайоні проживають ветерани Великої Вітчизняної війни, є онкохворі люди. Якщо їм раптом стане зле, то дістатися до них ніхто не зможе. Така сама історія з дітьми, які зараз відпочивають у позаміському таборі «Ластівка», до якого також треба добиратися через зруйнований міст. У проблемі богодухівців спільно розбиралися кореспонденти «СК» і районної газети «Маяк».

Як пояснила Богодухівський міський голова Наталія Олексенко, 1 червня в місті дійсно пройшли рясні дощі. Випало 61 мм опадів, а вітер сягав 18 м/c. І це при тому, що наприкінці травня Богодухівщина вже потерпала від негоди. 19 травня ураган пошкодив приватні будинки, частину будівлі Пенсійного фонду, клуб у селі Семенів Яр, де було розташовано виборчу дільницю. Було завалено проїжджу частину в центрі Богодухова. Тоді лад у місті спільними зусиллями наводили комунальні служби й місцеве населення. З фінансуванням же ремонтних робіт допомогли обласна й районна державні адміністрації. Але згодом на Богодухівщину чекали нові «сюрпризи» природи.
– Зливи, які пройшли 1 червня, завдали дуже великої шкоди. Близько 40 % доріг комунальної власності стали взагалі непридатними для транспорту. У мікрорайоні «Перемога» по вулиці Руднєва було затоплено житлові будинки. У деяких з них рівень води сягав висоти в метр, – розповіла Наталія Олексенко. – Сама влада розв’язати цю проблему не могла. Лише спільними зусиллями приватних і комунальних підприємств, а також самого населення частину роботи ми таки зробили.

Мер Богодухова повідомила, що звернення про виділення додаткових коштів на ремонт доріг уже було надіслано до Харківської облдержадміністрації та обласної ради. За її словами, «порозуміння з цього питання є».

– Сподіваємося, що після перерозподілу коштів, які було заплановано на початку року на ремонт доріг у Богодухові, ми зможемо вирішити питання нагального ремонту як доріг, так і місточка по вулиці Руднєва. На його ремонт потрібно знайти 53 тис. грн бюджетних коштів, – пояснила міський голова.

Наталія Олексенко запевнила: як тільки гроші прийдуть на казначейський рахунок, будівництво моста одразу розпочнеться. Мер попросила населення трошки потерпіти і з розумінням поставитися до ситуації.

А от самі люди вирішили не затягувати з ремонтом моста і взялися за розв’язання проблеми. Так, спільними зусиллями місцеві жителі спиляли дерева, які були в аварійному стані і могли впасти на перехожих, а на місці старого містка збудували новий – саморобний. Але скільки ще простоїть такий міст за нинішніх погодних умов, ніхто не знає.

Станіслав Сорока, матеріал з газети "Слобідський край" №77 від 28.06.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта