Голосування на дому на Харківщині під загрозою зриву? Коментар віце-губернатора

http://lb.ua/ http://lb.ua/

Міністерство охорони здоров'я досі не надіслало затверджену форму довідки, яка дає можливість голосувати вдома.

Як сьогодні на селекторній нараді заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський, 17-19 травня в регіоні були перебої у роботі бази даних Державного реєстру виборців. Як пояснили представники ЦВК, оскільки сьогодні останній день, коли можна змінити місце голосування, наплив охочих збільшився, і у системі стався збій.

Також читайте: Чого хоче Харків. Вимоги озвучені Яценюку
                       Помилки у списках виборців. Коментар заступника голови ЦВК Магери
                       Україну поділили на зони ризику на виборах. 14 райцентрів під загрозою

Відкритим залишається питання з голосуванням військовозобов'язаних. Як пояснив Юрій Георгієвський, зараз все робиться для того, щоб військові могли проголосувати за місцем дислокації.

- Залишається питання з приводу військових, які не перебувають на строковій службі, адже є певна невідповідність між порядком, затвердженим постановою ЦВК, і Законом “Про вибори Президента України”, - сказав заступник губернатора. - Мова йде про те, що задля того, щоб отримати бюлетень для голосування, положенням Закону встановлений паспорт і тимчасове посвідчення громадянина України. Ми акцентуємо увагу на тому, щоб військовозобов'язані мали при собі на момент голосування паспорт або тимчасове посвідчення.

У відповідь на це Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що в Україні є законопроект, згідно з яким військовослужбовці можуть голосувати за військовим квитком. Прем'єр пообіцяв у найближчий час поговорити з цього приводу з в. о. Президента України Олександром Турчиновим та зібрати Верховну Раду для вирішення проблеми.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта