Частина затриманих при штурмі ХОДА - мешканці інших міст та рецидивісти

10.04.2014 10:37 Влада
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
У Київському суді Харкова триває засідання у справі обрання запобіжного заходу та винесення вироку мітингувальникам, які у неділю, 6 квітня, захопили в ході штурму ХОДА.

На сьогоднішній день слідчими встановлені усі особи підозрюваних.

Більшість з них – мешканці міста Харкова та області, є також жителі Запоріжжя та Донеччини. Серед затриманих – 14 раніше засуджених осіб за вчинення грабежів, крадіжок та розбоїв, повідомляє прес-служба ГУ МВС України у Харківській області.

Читайте також: Спроба штурму ХОДА провалилася, зранку рух Сумською відновлено
                       Проросійським мітингувальникам у Харкові повідомили про підозру
                       Турчинов обіцяє мітингувальникам Харкова, Луганська та Донецька амністію
                      Суд. Ранок. Мітинг. Що відбувається у Харкові (ФОТО)

Нагадаємо, що 8 квітня під час операції по звільненню ХОДА правоохоронці затримали 65 осіб. Того ж дня усім їм було вручено письмові підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Слідчі ГУМВС України в Харківській області разом з органами прокуратури вийшли з клопотанням до суду про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Сьогодні Київський районний суд Харкова продовжить засідання щодо обрання запобіжного заходу для вказаних осіб. Держобвинувачення має намір надати суду додаткові документи і дані, встановлені під час досудового слідства, яке наразі триває.

Автор: Администратор сайта