Чернов провів майстер-клас для школярів Харківщини

09.12.2013 08:35 Влада
http://www.objectiv.tv/ http://www.objectiv.tv/
З нагоди Дня місцевого самоврядування голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зустрівся з лідерами учнівського самоврядування обласної ради старшокласників.

Школярі побували у справжній сесійній залі та зсередини побачили, як працює депутатський корпус.
Діти познайомилися зі складом та напрямками роботи обласної ради, а також поділилися своїми напрацюваннями у сфері самоврядування. Так, на Дворічанщині учні самостійно організували театр та ставили сценки, спрямовані на протидію насильства у сім'ї. У Куп'янському, Кегичівському, Дергачівському, Харківському та Золочівському районах діти збирали пожертви для онкохворих людей та дитячих будинків. Для цього організовували благодійні ярмарки, де продавали домашню випічку, і ставили концерти. А на Балаклійщині до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом школярі самостійно проводили лекції та тренінги, де роз'яснювали всю небезпеку хвороби та вчили толерантного ставленням до ВІЛ-інфікованих.

Делегація учнів з Лозової поділилася досвідом стажування у міській раді. Так, діти провели цілий день у стінах мерії, де були присутні на справжніх нарадах. У свою чергу Сергій Чернов запропонував продовжити це починання та пообіцяв запросити лідерів учнівського самоврядування на пленарне засідання сесії та познайомити з роботою комісій обласної ради.

- На кожній зустрічі зі школярами, студентами, молодими людьми я отримую неймовірний заряд енергії. Хотілося б, щоб ми продовжували цей діалог, обмінювалися поглядами і надихали один одного на позитивні справи, - сказав Сергій Чернов.

На завершення школярам провели екскурсію до сесійної зали Будинку Рад та познайомили з системою голосування. На згадку про зустріч голова обласної ради старшокласників Артем Яковенко вручив Сергію Івановичу бордовий галстук шкільного самоврядування, а той свою чергу презентував хлопцю гетьманську булаву, символічний знак того, що майбутнє країни за молоддю.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта