Делегація Харківщини зустрілася з керівництвом Народного уряду провінції Хейлунцзян

21.06.2016 14:20 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
У складі української делегації на чолі з послом України в Китаї Олегом Дьоміним представники Харківщини зустрілись із заступником Голови Народного уряду провінції Хейлунцзян Сунь Яо.

У заході взяли участь перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, голова постійної комісії обласної ради Юлія Світлична, перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко.

В ході бесіди відбувся обмін думками щодо подальших шляхів всебічної активізації і розширення взаємодії між нашими державами на міжрегіональному рівні. Одним з таких важливих практичних кроків стало підписання під час зустрічі Угоди між Харківською обласною державною адміністрацією України та Народним урядом провінції Хейлунцзян КНР про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництв,о - передає сайт Харківської обласної ради. 

Головним заходом ярмарки стало проведення Першої Харбінської українсько-китайської конференції з економічного і науково-технічного співробітництва. У виступі на першій сесії Конференції посол України в КНР Олег Дьомін підкреслив значні перспективи розвитку міжрегіонального співробітництва України та Китаю в рамках ініціативи «Один пояс, один шлях».

Важливими складовими даного заходу стало відкриття офісних табличок Центру співробітництва з Корпорацією Патона і «Китайсько-українського центру науково-технічної співпраці» як важливих платформ для подальшого діалогу між підприємствами і установами України та Китаю, а також підписання Меморандуму про співпрацю між районною адміністрацією району Дао Вай і Представництвом Харківської області в провінції Хейлунцзян.

На сесії «Китайсько-українське науково-технічне співробітництво» з тематичними доповідями виступили представники Національної академії наук України, Інституту електрозварювання ім. Є. Патона, Чорноморського державного університету ім. Петра Могили, Національного аерокосмічного університету ім. М. Жуковського, Національного гірничого університету, Центру науково-технічної інформації та сприяння інноваційному розвитку України, Харківського національного університету радіоелектроніки, а також ряду китайських наукових установ.

В рамках культурно-гуманітарного блоку Дня України в Харбіні відбулося відкриття підготовленої Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником виставки «Культурні і духовні витоки української нації. Шлях від Києва до Пекіна».

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта