Добкін хоче ветувати закони

17.04.2013 14:09 Влада
http://s.citysites.com.ua/ http://s.citysites.com.ua/
Губернатор Михайло Добкін не проти проведення всеукраїнського референдуму з питань обмеження кількості депутатів та створення двопалатного парламенту.

Про це він сказав під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором».

– З того, що я чув через засоби масової інформації, ініціатори референдуму пропонують, зокрема, зменшити кількість депутатів, прив’язати їх до конкретних виборчих округів. Також пропонується створити двопалатний парламент. Чого б ні? Чому б не зробити палату представників регіонів, куди б входили кілька представників від кожного регіону, і будь-який закон, який торкається регіональної влади чи органів місцевого самоврядування, обов’язково повинен бути підтриманий цією палатою, щоб було право вето на такі закони. Зараз виходить, що минулого року з тридцяти одного закону, які торкалися змін повноважень органів місцевого самоврядування, 15 законів додали нових повноважень, а 16 забрали. При цьому ніхто не спитав: чи згодні вони з таким підходом. Нам потрібно трансформувати законодавство, у тому числі і Конституцію. Якщо це буде робити народ, а не політики кулуарно "під себе", я обома руками підтримаю таку ініціативу, – зазначив Михайло Добкін.

Він також сказав, що цілком підтримує рішення, яке прийняла більшість, коли голосування відбувалося на Банковій.

– Парламент – це можливість дискусії з будь-якого питання. Парламент – це процедура обговорення будь-якого рішення, причому у прямому ефірі. Але парламент не може бути предметом шантажу, коли не проходить певний законопроект чи постанова і та частина депутатів, яка з цим не згодні, – блокує роботу конституційного органу, – наголосив голова Харківської ОДА.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта