Харків'янку, що потрапила у сексуальне рабство, повернули додому. Подробиці

16.05.2013 08:00 Влада
http://www.islamnews.ru/ http://www.islamnews.ru/
Сьогодні відбувся “круглий стіл”, темою якого було питання поширення національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Головний спеціаліст Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Наталія Сухорукова розповіла, що в області належним чином проводиться робота з вирішення цієї актуальної проблеми.

- На даний час у регіоні 8 чоловік претендують на встановлення статусу особи, що постраждали від торгівлі людьми, - розповіла Наталія Сухорукова. - З них чотири жінки і стільки ж чоловіків. Сім з них примусово використовувалися на різних роботах, а одна жінка потрапила в сексуальне рабство.

Жінка потрапила у Москву у 2000 році, потрапивши на гачок нечесних працедавців, і залишилась без документів. Жінку катували та били, в результаті харків'янка по суті стала інвалідом. у 2012 році жінка народила дитину, батько відмовився надавати їм допомогу, тому обидві проживали у московському для дівчат та жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах. У листопаді 2012 року жінці підказали координати представництва МОМ в Росії, та на її прохання, жінка повернулася в Україну. Зараз жінка пройшла реабілітацію та перебуває в одному з міст Харківської області. Наразі триває відновлення усіх документів та посвідчень жінки. 

Також Наталя Сухорукова повідомила, що переважна більшість харків'ян, а це шість осіб примусово працювали в Тамбовській області, а по одній особі — в Московській і Курській областях. Наразі ведеться відповідна робота з надання відповідного статусу.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта