Курсантки - дівчата у Харкові розповіли, чому ідуть служити (ФОТО)

13.09.2013 12:19 Влада
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Сьогодні на Меморіалі Слави у Лісопарку 248 курсантів першого курсу Національного університету цивільного захисту України склали Присягу служби цивільного захисту.

 Серед новоспечених рятувальників уперше в історії навчального закладу три представниці чарівної статі.

Усього троє дівчат навчатимуться на чотирьох факультетах: цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил, соціально-психологічному та пожежної безпеки. Це Олена Полещук, Оксана Харченко та Марина Єфременко.


Вирізнити представниць прекрасної половини людства у строю парубків дуже важко. Тендітні та маленькі вони губляться серед широкоплечих хлопців. Дівчата одягнені в таку саму форму, кирзові чоботи та картузи і лише довге волосся, зібране у пучок, видає майбутніх рятувальниць. 

ЯК ХАРКІВСЬКІ КУРСАНТИ ПРИСЯГАЛИ НА ВІРНІСТЬ БАТЬКІВЩИНІ. БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

- Я дуже хвилювалася. Для мене Присяга — це надзвичайно урочисто та відповідально. Відтепер я не можу схибити у навчанні, службі, бо свідомо виявила бажання присвятити себе гуманній, благородній, але у той же час небезпечній професії рятувальника. Розумію, що віднині матиму сувору дисципліну, розпорядок дня, фізичні навантаження, однак я до цього готова, - запевняє першокурсниця соціально-психологічного факультету Оксана Харченко.


Урочистості зібрали рідних, близьких та друзів  новоспечених військових. Батьки ще однієї курсантки Марини Єфименко чекають на доньку з букетом  троянд.

- Це був свідомий вибір доньки. Ще на початку одинадцятого класу вона вирішила обрати таке навчання. Думаю, у такій службі повинна бути і жіноча підтримка. Звичайно, з батьком переживаємо, але віримо, що донечка впорається, вона сильна та відважна, - переконана мама Ірина Єфименко.

Марина, щойно вийшовши зі строю, стомлена, але із посмішкою ділиться враженнями.

- Усі пройшло на відмінно. Виявляється чоловічий колектив набагато кращий, аніж жіноічий. Спілкуюся і з іншими дівчатами, хай вони і не на моєму факультеті, але знаходимо час для розмов. Такий вибір зробила, бо і тато і хрещений — військові, їхні поради допомогли визначитися з майбутньою професією. Хочеться у майбутньому допомагати людям, бути для них опорою та приносити користь, - говорить першокурсниця відділення пожежної безпеки Марина Єфименко.

Цього року новоспечених курсантів одразу після Присяги відправили у звільнення до понеділка.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта