Масштабне навчання чиновників в селах обіцяють в Нацагентстві

28.11.2016 15:30 Влада
Фото: Нова Доба Фото: Нова Доба
Фахівцям, які працюють сьогодні в органах місцевого самоврядування, бракує компетенції.

Про це заявив голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко під час спілкування з керівниками районних рад Харківщини минулого тижня.

За словами Костянтина Ващенка, нині до підвищення кваліфікації держслужбовців на місцях намагаються підійти системно.

- Нацдержслужбу Уряд визначив єдиним замовником послуг щодо підвищення кваліфікації таких службовців. Нині ми формуємо інфраструктуру для створення Всеукраїнського центру держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування. Розробляємо відповідні програми, шукаємо підтримку закордонних колег і фондів, а ще шукаємо викладачів із досвідом, - розповів Константин Ващенко.

Відомі переможці конкурсу "Справжній господар" 

Він додав, що найбільше нестачу знань щодо своїх посадових обов’язків відчувають керівники ОТГ, члени виконавчих комітетів, старости, яких до цього часу в Україні фактично не було. І пообіцяв, що вже з нового року запрацюють нові навчальні програми.

Голова Національного агентства України з питань державної служби нагадав, що в країні змінено підхід до призначення голів РДА. Тепер кандидати на цю посаду проходять конкурс.

- По різних областях вже відбулося понад 40 конкурсів, із них 12 не увінчалися призначенням голів, адже кандидати виявилися слабкими. Як бачать об’єднання громад у себе в районі, як бачать перехід повноважень, співпрацю тощо - багато хто губиться на цих запитаннях. А про це потрібно постійно говорити. Загальні гасла всі розуміють, а коли доходить до конкретики – губляться. От і маємо кадровий голод, - відзначив Костянтин Ващенко.

Він навів приклад, коли один кандидат подавався на голову РДА у декількох районах.

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта