Мисливські угіддя публічно передали в приватне користування на Харківщині

15.11.2012 15:55 Влада
http://uralhunter.com http://uralhunter.com
Депутати Харківської обласної ради надали в користування ТОВ «Мурафський фазан» мисливські угіддя площею 18 тис 231,19 га.

Відповідне рішення було прийняте на XVII сесії. Частина угідь (11 тис 735,6 га) знаходиться у Богодухівському районі, а решта (7 тис 53,5 га) — в межах Краснокутського району. Як повідомив начальник департаменту лісового і мисливського господарства ХОДА Сергій Мусієнко, угіддя передаються строком до 2061 року. Він також відмітив, що орендатор має намір охороняти угіддя і відновлювати в їх межах поголів'я тварин.

Прийняття рішення викликало широку дискусію в депутатських колах.
- Ми застосували  процедуру публічного розгляду на сесіях облради на пленарному засіданні виділення земельних ділянок, лісових насаджень в оренду  і для фізичних, і юридичних осіб, особливо територій, які відносяться до місцевих заповідних фондів, - зазначив голова облради Сергій Чернов. -  Ми тільки почали цю роботу, але на кожній сесії облради всі заявки, які надійшли від фізичних і юридичних осіб, будуть розглядатися прискіпливо юридичними службами, відповідним департаментом обладержадміністрації, профільною комісією.

Він також зазначив, що по офіційним договорам за методикою буде розраховуватися  орендна плата, яка буде поступати в бюджеті різних рівнів в залежності від розміру і виду території.

- Найголовніше, що кошти будуть надходити, і що ці землі не будуть займатися самозахватом. Раніше ми на території області  спостерігали, як з'являються якісь будівлі, будиночки, ніби ніхто нічого не порушує, і в той же час нічого не легалізовано. Тепер якщо фізична особа хоче взяти 10-13 соток лісового насадження, то доведеться на всю область оголосити своє прізвище, його всі територіальна громада буде обговорювати, але це гарант успіху і контролю територіальної громади. Тому що ми знаємо, що ця людина не уникне оплати, вні знає, що його діяльність буде вивчена «під мікроскопом», і будь-якому кроку неправильному буде дана оцінка і знову винесена на пленарне засідання.- наголосив Сергій Чернов.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта