Обов'язкове медичне страхування пропонують українцям з наступного року

14.08.2012 10:05 Влада

У Верховній Раді зареєстрований проект закону «Про загальнообов'язкове державне медичне страхування». Планується, що в разі ухвалення закон вступить в силу з 1 січня 2013 року.

Згідно із законопроектом система медичного страхування складається з трьох рівнів, повідомляє ZN.UA.

Перший рівень - солідарна система загальнообов'язкового медичного страхування, яка базується на принципах солідарності та субсидування та здійснення страхових виплат за рахунок коштів Фонду медичного страхування.

Другий рівень - накопичувальна система загальнообов'язкового медичного страхування, що базується на засадах накопичення коштів застрахованих осіб у Накопичувальному страховому фонді та здійснення фінансування витрат на оплату укладення договорів довічного медичного страхування та страхових виплат.

Третій рівень - система недержавного медичного страхування, яка базується на принципах добровільної участі громадян.

Перший і другий рівні системи медичного страхування складають систему обов'язкового медичного страхування. Другий і третій рівні системи страхування становлять систему накопичувального страхування.

Загальнообов'язковому медичному страхуванню підлягають: громадяни України, іноземці, в тому числі фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, у тому числі особи, які обрали особливий спосіб оподаткування, військовослужбовці, громадяни України, які працюють закордоном, недієздатні громадяни.

Джерело: ZN.UA
Автор: Администратор сайта