Парад до Дня Перемоги у Харкові під суворою таємницею

24.04.2013 10:37 Влада
www.segodnya.ua www.segodnya.ua
Військовий парад на честь Дня Перемоги, що відбуватиметься на площі свободи у Харкові 9 травня, буде грандіозною подією, але подробиць щодо його проведення віце-губернатор Харківщини Євген Савін поки що не хоче розкривати.

Сьогодні відбулось засідання оргкомітету з питань підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні на Харківщині. Організатори розповіли про заходи, що вже відбулися в області, і ті, що плануються.

Зокрема, голів райцентрів і міст області зобов'язали підготувати інфраструкутру населених пунктів до встановлення державних прапорів і святкового оформлення, забезпечити благоустрій пам'ятників і поховань.

У школах області будуть проводитися уроки мужності, зустрічі з ветеранами, а також конкурс творчих робіт “Слобожанські дзвони перемоги”, огляд-конкурс шкільних музеїв війни. Також у школах буде проведений конкурс творів “Роль моєї родини у Великій вітчизняній війні”, найкращі роботи будуть опубліковані у збірнику. 8 травня у Харківській школі №30 відкриють меморіальну дошку Герою радянського союзу Борзенку, його ім'я носить цей заклад.

У кінці травня ветерани планують організувати Автопробіг місцями бойової слави Харківської області.

В закладах культури області відбудуться тематичні виставки. А 25 квітня стартувала фотоакція, присвячена пам'ятникам Великої вітчизняної війни, підсумки якої підіб'ють у вересні — до дня визволення Харківщини.

7 травня об 11:00 відбудеться урочистий прийом ветеранів керівництвом області у малій залі Будинку рад. В той же день о 12:00 у малому залі ХНАТОБу проведуть святковий концерт.

9 травня усі заходи в Харкові та районах області розпочнуться о 8:00. На Меморіалі славb у Лісопарку та на Меморіальному комплексі “Висота маршала Конєва” покладуть квіти та проведуть панахиди. А на військовому параді до Дня перемоги на площі Свободидля глядачів підготували багато сюрпризів, які поки що тримають у таємниці.

- Парад буде проведений на найвищому рівні, це буде грандіозна подія. Але нема сенсу про це сьогодні розповідати, щоб не втрачати інтригу до останнього дня 9 травня, - запевнив заступник голови облдержадміністрації Євген Савін.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта