Повну машину зброї везли у Харків добровольці із зони АТО

02.03.2015 07:00 Влада
Спочатку чоловіки сказали, що готуються до партизанської війни.

Колишні беркутівці, а зараз три правоохоронці із Харківського загону спецпризначення, затримали автомобіль з двома військовослужбовцями одного з добровольчих підрозділів.

Про це у Facebook повідомив нардеп Антон Геращенко.

Чоловіки намагалися проїхати до Харкова, але їх там чекали три співробітники міліції. Коли вони зупинили авто, то військовослужбовці намагалися відмовитися від проведення догляду, але були "узяті на мушку".

Під час проведення огляду виявилося, що в машині вони везли 16 кілограмів 800 грамів тротилових шашок, 37 гранат Ф- 1 і РГД - 5, 36 запалів до них, автомат АК - 1 штука, 62 пачки патронів до автомата Калашникова, калібру 5,45, 2 РПГ- 18. А також армійську протипіхотну міну МОН - 50. Це міна аналогічна за принципом тій, якою скористалися терористи, що убили минулої неділі в Харкові чотирьох невинних громадян.

Коли у чоловіків запитали, навіщо вони усе це добро везуть, добровольці заявили, що готуються до партизанської війни після вступу в Україну російських регулярних військ. Потім, вже коли їх привезли на допит у військову контррозвідку, ці двоє заявили, що везли усе це добро для того, щоб здати в міліцію. Зараз чоловіки затримані військовою контррозвідкою, а через їх дії порушене кримінальне провадження за незаконний обіг зброї та його розкрадання з військової частини.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта