Працівники райСЕС на Харківщині "не помітили" забруднення річки Роганки хімікатами

13.02.2013 10:09 Влада
http://ngs70.ru http://ngs70.ru

Мешканці Харківського району поскаржились до прокуратури на забруднення р. Роганки стічними водами промислового підприємства.

«За нашим дорученням Державна екологічна інспекція у Харківській області та районна санітарно-епідеміологічна станція провели перевірку, яка виявила факти порушення законодавства. Підприємство харчової промисловості скидало у річку викиди, хімічні елементи яких негативно впливали на екологічний стан водойми й довкілля. Вони були небезпечними для людини. При цьому поруч знаходилися житлові будинки», - зазначила міжрайонний прокурор Т. Кошель.

Як повідомляє прес-служба облпрокуратури, органи контролю не відреагували на порушення належним чином. У зв’язку з цим прокуратура провела додаткову перевірку із залученням представників екоінспекції та районної СЕС. У ході перевірки, окрім виявлених раніше, були встановлені й інші порушення.

За неналежне проведення попередньої перевірки та невжиття заходів до порушників двох працівників райСЕС на прокурорську вимогу притягнуто до відповідальності. Питання про відповідальність працівників екоінспекції та суб’єкту господарювання на даний час вирішується.

Автор: Администратор сайта