Президент подарував унікального робота харківському басейну (ФОТО)

25.10.2012 13:16 Влада
Фото Ірини Гудзь Фото Ірини Гудзь

Сьогодні під час робочого візиту на Харківщину Президент України Віктор Янукович відкрив реконструйований плавальний басейн у Палаці дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради.

Символічну стрічку перерізали Віктор Янукович і губернатор Харківщині Михайло Добкін. Також участь в урочистостях взяли міністр освіти і науки Дмитро Табачник, міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і Харківський міський голова Генадій Кернес.

- Басейн не працював вже багато років, а отже діти не мали змоги займатися плаванням. Я хочу подякувати всім ініціаторам та виконавцям за те, що вони знайшли змогу відремонтувати приміщення, і створити умови для заняття спортом, - привітав усіх присутніх Віктор Янукович.

Президент вручив сертифікат на отримання спеціального обладнання для чищення басейну - робот-пилосос, вартіть якого  близько 80 тис. грн.

Басейн був відкритий у 1993 році, але у 2005 році припинив працювати. В цьому році реконструкцію завершили, вартість робіт склала 11 млн грн. Басейн - учбовий, і не призначений для тренувань професійних спортсмнів.

Він має дві чаші: велику і малу. Велика довжиною 25 м, шириною 16 м, має 4 доріжки. Мала чаша басейну призначена для дітей від 5 до 10 років.

Як повідомила директор палацу творчості Світлана Борівська, басейн будуть відвідувати близько 1 тис.чоловік на місяць. Температура води у басейні 28 градусів, повітря — 26. У басейні встановлені сучасні системи очищення.

Для басейну була збудована котельня, яка тепер буде опалювати і басейн і весь палац творчості.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта