Прокуратурі обмежили повноваження

21.09.2012 07:23 Влада
http://justus.com.ua http://justus.com.ua
Підписавши Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури" Президент України Віктор Янукович скоротив існуючі повноваження органів прокуратури, - пише УНН.

"Підписаний Главою держави закон позбавляє прокуратуру права вносити приписи та протести, прийняття яких вимагало від фізичних та юридичних осіб безумовного та невідкладного виконання вимог прокурора. Після набрання чинності положень цього акту зупинення підприємницької діяльності з ініціативи прокурора може бути здійснено лише за рішенням суду. Така процедура дозволить запровадити змагальний судовий порядок у відносинах між прокурором та суб’єктом підприємницької діяльності. Запропонований підхід матиме позитивні економічні наслідки, оскільки зменшуватиме вплив органів прокуратури на ведення господарської діяльності", - сказав Радник Президента України – Керівник Головного управління з питань судоустрою АПУ Андрій Портнов.

Новий закон наголошує на тому, щоб повноваження прокурора щодо виявлення порушень закону здійснювалися виключно після ухвалення мотивованої постанови, з чітким наведенням підстав для їх здійснення. Така постанова у свою чергу має бути надана особі, щодо якої здійснюється перевірка. Постанова може бути оскаржена у суді.

За словами Андрія Портнова, робота по реформації прокуратури триває, а усі напрацювання будуть направлені на експертизу до європейських інституцій.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта