Тимчасову довідку про сплату екоподатку на авто видаватиме митниця

16.09.2013 09:04 Влада
http://newsradio.com.ua/ http://newsradio.com.ua/
Таку інформацію у листі розіслала прес-служба Міндоходів і сборів України в п'ятницю підлеглим митним органам.

Міністерство доходів і зборів рекомендує митницям видавати тимчасові довідки про сплату або звільнення від сплати екологічного податку за транспортні засоби, використовуючи номер митної декларації як номер довідки, передає Укрінформ.

"Беручи до уваги тривалість терміну виготовлення бланків суворої звітності та з метою недопущення затримок у реєстрації транспортних засобів та напруги серед осіб, які ввезли їх на митну територію України, міністерство рекомендує митницям видавати тимчасові довідки за формою, оприлюдненою на офіційному сайті з застосуванням як номери довідки номери митної декларації, а також інформувати зазначені особи, що довідки будуть замінені в місячний термін після оприлюднення міністерством інформації про початок обміну", - йдеться в листі.

8 серпня набув чинності Закон 421- VII від 4 липня 2013 р. "Про утилізацію транспортних засобів". Другий утилізаційний закон - 422- VII від 4 липня 2013 р. "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку з утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм" набув чинності 1 вересня 2013 року.

Джерело: УкрІнформ
Автор: Администратор сайта