У прокурора Геннадія Тюріна більше не буде помічників

09.08.2012 09:42 Влада
На сьогодні, за словами прокурора Харківської області Геннадія Тюріна, внесено значні зміни до структури самої прокуратури.

Відповідно до нового КПК, поняття помічника прокурора, старшого помічника прокурора районного та обласного рангу зникне. Помічники районних прокурорів тепер називатимуться прокурорами районної прокуратури. Геннадій Євгенович пояснив, що якщо раніше у вирішенні однієї справи брали участь три помічники – кожний виконував свою роботу на певному етапі, то зараз один прокурор вестиме справу від її реєстрації аж до судового засідання включно.

– Прокуратура Харківської області повністю готова працювати у нових умовах, – заявив журналістам Геннадій Тюрін.

За його словами, опановувати новий Кримінально-процесуальний кодекс у прокуратурі області почали вже після прийняття законопроекту в першому читанні. Підготовка до роботи згідно з новим КПК складається з трьох блоків: вивчення законодавства, структурні зміни в органах прокуратури та матеріально-технічне-забезпечення – аби закон працював.

Прокурор області повідомив, що наразі всі працівники вивчають новий закон в індивідуальному порядку, на семінарських заняттях і науково-практичних конференціях. Окрім того, проводиться тестування, що дозволяє перевірити отримані знання.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №95 від 09.08.2012


Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта