Виборчі комісії сформовані на Харківщині. В списках багато нових імен

15.09.2015 14:59 Влада
Фото: kpravda.com Фото: kpravda.com
6 вересня були сформовані районні виборчі комісії, а також виборчі комісії міст обласного значення. Етап формування сільських та селищних виборчих комісій по області завершився 12 вересня.

Про це розповів голова Харківської обласної виборчої комісії Олександр Коновал. Що стосується обласної виборчої комісії, то до її складу традиційно входять 18 членів, зокрема, по двоє від кожної політсили, яка входить у парламентську фракцію. Цього року обласна виборча комісія значно омолодилася, а зі старих її членів залишилися лише дві людини. Попри те, як відзначив Олександр Коновал, всі нові члени комісії дуже досвідчені і професіональні.

- Цей тиждень присвячений формуванню територіальних виборчих округів, - сказав Олександр Коновал. - Наприклад, з виборів до облради є єдиний багатомандатний округ, за яким партії висувають свої списки, закріплюючи кандидатів за певним територіальним округом. Ці округи носять технічну функцію для організації виборів і для рейтингування кандидатів всередині списків. Остаточний рейтинг кандидатів визначає відповідна територіальна комісія за підсумками виборів.

Олександр Коновал відзначив, що округи з виборів до районної ради мають бути утворені не пізніше ніж за 37 днів до дня голосування (17 вересня), а округи для виборів обласної ради - за 35 днів (19 вересня). Висувати ж своїх кандидатів політсили зможуть з 21 по 30 вересня.

- 1 жовтня - останній день реєстрації списків кандидатів у депутати, - нагадав голова Харківської обласної виборчої комісії.

Що стосується самої процедури подачі документів, то на цих виборах посилюється роль центральних партійних органів. З ними потрібно погоджувати списки кандидатів і списки членів територіальних комісій.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта