Як наживаються на дитячому відпочинку у Харкові: "зайці", ліві премії, неякісна їжа

21.08.2013 09:00 Влада
http://news.dolager.ru/ http://news.dolager.ru/
Прокурорська перевірка виявила низку порушень у дитячих таборах Харківської області.

Зокрема, в одному з позаміських оздоровчих дитячих закладів Куп’янщини відпочивали діти без необхідних медичних довідок. Окрім того, у закладі перебували 2 дітей, які взагалі не мали путівок.

У низці таборів з денним перебуванням Харківського району безпідставно списувалися продукти харчування. В результаті закладам було завдано понад 5,5 тис. грн. шкоди.

В одному з приватних таборів Харкова окремі продукти харчування надходили без документів, які б підтверджували їх безпеку та якість. А на транспорт, що привозив харчі до закладу, не виявилося санітарних паспортів та договорів про дезінфекцію. До того ж троє працівників харчоблоку цього табору не пройшли обов’язкового санітарного мінімуму.

Директор одного з оздоровчих закладів Ізюмського району підписав наказ про преміювання працівників бухгалтерії та апарату районного відділу освіти за рахунок коштів спецфонду установи (гроші, отримані від продажу путівок).

Однак прокурорська перевірка встановила, що обов’язки премійованих посадовців жодним чином не пов’язані зі статутною діяльністю закладу, а видатки на преміювання не затверджені та не планувалися бюджетом установи.

Окрім того, прокурорські перевірки виявили факти розтрати бюджетних коштів та незаконного відчуження земель.

Так, посадовці підрядної організації, що проводили роботи з реконструкції дитячого табору на Красноградщині, допустили розтрату понад 40 тис. грн. бюджетних коштів. У зв’язку з чим було розпочате кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Керівництво одного з оздоровчих санаторіїв Харківщини надали дозвіл на незаконне відчуження понад півгектара землі, належної санаторію, на користь громадян.

Усього за результатами перевірки розпочато 2 кримінальних провадження, складено 2 протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, внесено 19 подань, у яких порушено питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності 14 посадовців.

Автор: Администратор сайта