Як отримати статус учасника АТО. Пакет документів

03.03.2015 09:00 Влада

Згідно із законом, учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані) і працівники Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, особи рядового і офіцерського складу МВС, військовослужбовці МВС, Управління державної охорони, Державної служби спецзв’язку і захисту інформації, інших утворених згідно із законодавством військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, які брали участь в антитерористичній операції і забезпеченні її проведення, а також працівники підприємств, установ, організацій, які залучались до участі в антитерористичній операції.

Щоб отримати статус учасника АТО, необхідно звернутися до військкомату. Військкомат повинен надати посвідчення на пільги для військовослужбовця.

Оформлення буде можливим тільки після закінчення усіх заходів АТО.

ПРИ СОБІ ТРЕБА МАТИ ТАКІ ДОКУМЕНТИ:

Паспорт
Довідку з місця проживання
Медичний документ
Військовий квиток (з відміткою про перебування в зоні АТО)
Наказ командира військової частини, засвідчений Гербовою печаткою. В наказі повинно бути вказано, де саме знаходилась людина, в який період часу, які міри дій (він або вона) виконувала і в якому статусі.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта