З аварійного будинку на Московському проспекті у Харкові людей рятували школярі

07.02.2013 14:27 Влада
http://www.unian.net http://www.unian.net
Сьогодні кращих співробітників Харківського гарнізону нагородили державними та відомчими нагородами.

Крім того, відзнаками “За відвагу на пожежі” були нагороджені наймолодші герої, які взяли участь у рятівних роботах у будинку на проспекті Московському, 248-г — школярі Владислав Піндер та Юрій Здоренко.

Саме ці хлопці проявили героїчні дії при порятунку дітей та дорослих під час пожежі в будинку по Московському проспекту, 248-г. Нагадаємо, що нещодавно хлопці вже отримали подяку від Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Сьогодні їх вітали професійні колеги.

- Я у той день сидів вдома та чекав на друзів. Почувши сильний гуркіт, одразу побіг у його бік. Горів будинок, в якому мешкає мій товариш. Через сильний дим я не зміг піднятися на верхні поверхи, але між 4 та 5 поверхами я побачив дітлахів, які плакали та були у шоковому стані, та вивів їх на вулицю. А коли приїхали робітники МНС, я допоміг їм з постачанням у будинок води, бо натиск води був маленьким, - ділиться спогадами учень Харківської вечірньої школи №16 Юрій Здоренко.

Нагадаємо, 16 грудня у будинку на Московському проспекті 248 г у квартирі №38 стався вибух газового балону. В результаті четверо людей загинуло, вісім отримали травми, зрйновано перекриття між 9, 10 та 11 поверхами. Людей з постраждалого будинку відселили.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта