Закон для Харківщини допомагали писати європейці

17.08.2012 14:16 Влада
Етичний кодекс депутатів та посадових осіб органів місцевого самоврядування Харківської області члени Асоціації органів місцевого самоврядування підтримали сьогодні одноголосно.

За словами президента асоціації Сергія Чернова, даний Кодекс регламентуватиме права та обов'язки органів місцевого самоврядування. Документ спрямований на створення умов для підвищення авторитету органів місцевого самоврядування та зміцнення репутації депутатів, а також інформувати громадян про поведінку, яку вони мають очікувати від них. Додержання кодексу має сприяти запобіганню корупції, розширенню можливостей впливу громадськості на оцінку і якість діяльності органів місцевого самоврядування.
Кожен представник територіальної громади, який хотів внести свої пропозиції, мав можливість долучитися до створення цього документа.

 -Щоб документ мав вагу, він пройшов експертизу у вітчизняних експертів, також ми залучили закордонних спеціалістів. Всі вони написали свої пропозиції і ми їх врахували. І саме з урахуванням цих пропозицій виносимо цей закон. Він відповідає всім критеріям і вимогам, як чинного законодавста вітчизняного, так і європейського законодавста.

Сергій Чернов відмітив, що пропозиція утвердити Кодекс - це свого роду експеримент, який територіальні громади у праві застосувати, або ж приберегти до кращих часів.     

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта