Тхір-віщун ЄВРО-2012 на власній презентації зробив перший прогноз

28.05.2012 15:00 Суспільство
http://podrobnosti.ua http://podrobnosti.ua
Тхір-віщун результатів харківських матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року сьогодні зробив перші прогнози.

Тхору Фреду запропонували дві мисочки з їжею і варіантами відповіді на запитання «Скільки вболівальників відвідає фан-зону за три матчевих дні». Тхір пообідав з мисочки з варіантом відповіді «200 тисяч чоловік».

Презентація тхора-віщуна відбулась сьогодні, 28 травня, в прес-центрі міської ради.

Як повідомив директор харківського зоопарку Олексій Григор'єв, тхір Фред народився в зоопарку, йому три роки.

«Він виховувався в Будинку юннатів - брав участь у заняттях, відвідував виїзні лекції, грав і відпочивав разом з нашими юннатами. Коли ми звернули увагу на його здібності, ми подумали, що він зможе стати хорошим провісником», - зазначив Олексій Григор'єв.

Директор зоопарку уточнив, що ім'я тхора вибирали не тільки з міркувань «інтернаціональності», а й, у першу чергу, через співзвучність імені його науковій латинській назві.

«У світі, особливо в Європі, звичний обряд передбачення результатів спортивних матчів та ігор тваринами. У Голландії це хом'ячок, у Польщі - слониха, у Москві - мавпа, у Києві - український кнур. Ми обрали найсимпатичнішу тваринку», - розповів керівник проекту «Офіційна фан-зона Харкова» Сергій Харьков.

Він уточнив, що в день матчу тхора Фреда привозитимуть до фан-зони, де протягом 15 хвилин він обиратиме між двома мисочками зі свіжою яловичиною та прапорами країн-учасниць матчу. За твариною спостерігатиме лікар.

Як повідомив режисер офіційної фан-зони Євро-2012 у Харкові Олег Катков, як тварину-віщуна пропонували байбака, але на момент розгляду його кандидатури він прорив тунель і пішов.

Автор: Администратор сайта