Хоспіс для хворих дітей збираються відкрити у Харкові

17.02.2014 15:29 Суспільство
http://www.pravmir.ru/ http://www.pravmir.ru/
Робоча група фахівців охорони здоров'я займеться розробкою стратегії надання паліативної хоспісної допомоги невиліковно хворим дітям.

Про це сьогодні, 17 лютого, під час круглого столу «Питання психологічної реабілітації та паліативної допомоги в дитячій онкології» повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров'я Маргарита Голубова. Вона нагадала, що хоспісна допомога дорослим вже не перший рік надається у спеціалізованому відділенні на базі багатопрофільної лікарні №17. 

- Сьогодні ми обговорили, як зробити в місті такий хоспіс для дітей, і не просто підрозділ, а комплексну систему допомоги. Це буде допомога не тільки самим дітям, а й їхнім батькам. Ми також поставили питання, як вибудувати цю систему, щоб вона охоплювала і стаціонарну допомогу, і допомогу в амбулаторних умовах. Також ми розглянули варіанти створення паліативної допомоги в сімейних умовах. Я думаю, що сьогоднішній захід стане стартовою точкою, з якої в Харкові почнеться розвиток паліативної допомоги хворим дітям, - зазначила заступник директора Департаменту охорони здоров'я. 

За підсумками круглого столу було прийнято резолюцію і створено робочу групу, яка вже цього тижня підготує на адресу Міністерства охорони здоров'я лист із конкретними пропозиціями. Зокрема, робоча група розгляне варіанти юридичного обгрунтування для відкриття подібного підрозділу в місті.

Автор: Администратор сайта