Ліки від підробки захищатиме новий унікальний код. Подробиці

04.07.2013 12:56 Суспільство

4 липня апробована автоматизована система відстеження в обігу лікарських засобів (далі – Система).

Відстеження стало можливим завдяки нанесенню на упаковку лікарського засобу унікального двовимірного коду стандарту GS1 ECC200 (data-matrix), який вже випробуваний в Європейському Союзі і був рекомендований для використання Європейською федерацією фармацевтичної промисловості (EFPIA).

Запровадження даної Системи дозволить державі унеможливити потрапляння фальсифікованих лікарських засобів в легальну мережу поставок та ідентифікувати лікарський засіб за допомогою двовимірного шрих-коду, якій містить унікальний номер, в режимі реального часу.

Україна, як і Європейський Союз, планує до 2017 року поетапно реалізувати впровадження автоматизованої системи відстеження в обігу лікарських засобів. 

Розробка та впровадження Системи на території України здійснюється Держлікслужбою України у тісному співробітництві з Європейським Директоратом з якості лікарських засобів та охорони здоров’я Ради Європи (EDQM), що відповідає за реалізацію аналогічного проекту в Європі. Держлікслужба України та EDQM підписали відповідний Меморандум про співпрацю. Це надає можливість уникнути повторення помилок, не витрачати на їх вирішення час та державні кошти.

Автор: Администратор сайта