На Харківщину прибула партія вакцин

10.02.2017 09:30 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
У 2016 році Міністерство охорони здоров’я закупило через міжнародні організації та поставило в Україну понад 17 млн доз вакцин.

Згідно з даними регіонів, на початок 2017 року у регіонах наявні всі вакцини, які входять до календаря профілактичних щеплень.

"Кілька днів тому область отримала більшу кількість вакцин, але ми прекрасно знаємо, що місяцями вакцини не приходили, і були такі ситуації, що вакцини БЦЖ залишалося на два тижні, вакцини проти дифтерії та правця — на три", повідомив радник заступника голови ХОДА Олександр Галацан.

За інформацією МОЗ, станом на 1 лютого 2017 року,  вакцини наявні в усіх областях країни, згідно з наказом про розподіл імунобіологічних препаратів.

Серед них - вакцина від і для профілактики дифтеріі, правця та кашлюку. Пентаксин - комбінована вакцина для профілактики п'яти найбільш небезпечних дитячих захворювань, Пріорікс - вакцина для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи, а також вакцина выд гепатиту В і двовалентна вакцина для профілактики поліомієліту та інші.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта