Немовлята стали менше вмирати на Харківщині

24.04.2013 12:01 Суспільство
http://www.happy-giraffe.ru/ http://www.happy-giraffe.ru/
Рівень виживання дітей, вага яких при народженні була менше 1,5 кг, збільшився вдвічі.

Про це сьогодні розповів під час відкриття відремонтованого приймально-діагностичного відділення Обласної клінічної лікарні губернатор Михайло Добкін.

- Після появи у Харківській області суперсучасного перинатального центру смертність дітей, народжених із вагою до 1,5 кг, зменшилася у два рази. З 51 % до 94 %. Можна казати, що ми практично побороли дитячу смертність у цьому сегменті новонароджених, - сказав Михайло Добкін. - Зараз ми маємо працювати над додатковими можливостями рятування життів дітей, які народилися з екстремально низькою масою тіла.

Так, у цій категорії прогрес хоча й є, але невеликий. За рік рівень виживання зріст з 27 % до 30 %. Гіршою є ситуація у районах області. Так, через недостатню кількість медперсоналу та обладнання у дев'яти районах області смертність новонароджених перевищила середньообласні показники.
- Наприклад, за показниками 2012 року у Борівському районі смертність немовлят сягнула 35,5 на тисячу дітей. Середньообласний показник — 7,6, - додав Михайло Добкін.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта