Соціальний паспорт воїна почнуть заповнювати у Харкові

14.02.2014 12:59 Суспільство
ahtubinsk.ru ahtubinsk.ru
У Харкові опікуються соціальним захистом воїнів-інтернаціоналістів. На кожного воїна-інтернаціоналіста припадає по п`ять серйозних захворювань.

Про це повідомила на прес-конференції заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Галина Сіроштан.

-У нас в області 9 980 воїнів-інтернаціоналістів, з яких 797 чоловік - інваліди війни, - сказала Галина Сіроштан. - Кожного року проводиться медогляд цих людей і їх сімей та складаються плани оздоровлення. Але вперше в цьому році після оглядів ми будемо заповнювати соціальний паспорт воїна. В паспорті буде відмічатись основна патологія, супутня патологія та потреби, які необхідні воїну-інтернаціоналісту в зв`язку з цим. По закінченні оглядів ми складемо план реабілітації. За статистикою, на кожного воїна-інтернаціоналіста припадає по п`ять захворювань. В основному це серцево-судинні та хірургічні проблеми. Ці проблеми будуть вирішуватися.

Крім того, за словами Галини Сіроштан, виділені гроші на зубне та слухове протезування, в середньому вийшло по 700 гривень для протезування на одну людину.

Також гроші будуть виділені і на медичну допомогу сім`ям загиблих воїнів.

За словами голови Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимира Рижкова, тільки під час Афганського конфлікту загинуло 242 людини з території Харківської області.

Артем Богдан

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта