Телекарти будуть у кожному медзакладі Харківщини до першого січня

05.10.2012 11:25 Суспільство
http://staroverovka.ucoz.ua http://staroverovka.ucoz.ua
Окрім того, до кінця року відкриють фізіотерапевтичні кабінети у всіх районних центрах.

Про це сьогодні під час відкриття реконструйованого операційного блоку у «Харківській обласній клінічній травматологічній лікарні» розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

-Ми закупили телекарти для дистанційної передачі кардіограм. З 1 січня кожен ФАП, яких в області 511, кожна лікарська амбулаторія, а їх 247, будуть забезпечені телекартами. Кожна машина екстренної медичної допомоги буде забезпечена цими телекартами, - пообіцяв віце-губернатор.

Також він нагадав, що цього року у кожній поліклініці центральних районних лікарень відкривається новий фізіотерапевтичний кабінет, що буде оснащений вісьмома найновішими апаратами.

- Всі люди, що перехворіли застудними недугами і потребують фізіотерапевтичних процедур, коли прийдуть до лікарні у районному центрі, отримають можливість проходити всі потрібні процедури, - зазначив Ігор Шурма. Також він розповів, що швидкі Харківщини у наступні 2 роки будуть повністю забезпечені ліками.

- Ми сьогодні домоглися субвенції на 19 млн грн для Харківської області з метою закупівлі медикаментів і товарів медичного призначення виключно для потреб швидкої допомоги, - зазначив Ігор Шурма, - цього року ми закупимо медикаменти на 2013, 2014 роки з урахуванням терміну придатності. Тож, коли буде йти реформа екстреної медичної допомоги, ми вже не думатимемо про те, що у нас в аптечках пусто.

Також заступник губернатора пообіцяв, що Харківська область закупить або ж поміняє 50 одиниць санітарного транспорту.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта