Травмованій дитині не надали допомогу вчасно. Випадок у харківському дитячому таборі

15.05.2015 09:00 Суспільство
www.interfax.by www.interfax.by
Вже за кілька тижнів завершиться навчальний рік. Батьки ламають голову, куди відправити дітей на канікули.

Обираючи табір відпочинку, ми насамперед звертаємо увагу на харчування і умови проживання. Як виявилося, такий підхід не завжди є правильним.

Не менш важливим критерієм відбору табору є його безпечність. У цьому на власному прикладі переконалася харків’янка Тетяна Буніна (ім’я вигадане з метою конфіденційності).

Минулого року через Фонд соціального страхування жінка придбала для своєї дочки Ксенії путівку до одного з дитячих таборів Харківщини. У середині зміни дівчинка серйозно травмувалася.

Читайте також: ЗА РАХУНОК ЧОГО ВИРОСЛИ ЦІНИ НА ПУТІВКИ В ДИТЯЧІ ТАБОРИ ХАРКІВЩИНИ
                     ДИТЯЧІ ТАБОРИ ХАРКІВЩИНИ МАЮТЬ ПРОБЛЕМИ З ВОДОЮ І ПРОТИПОЖЕЖНОЮ БЕЗПЕКОЮ
                    СКІЛЬКИ БУДЕ КОШТУВАТИ ПУТІВКА ДО ДИТЯЧОГО ТАБОРУ ВІДПОЧИНКУ ЦЬОГО РОКУ

– Ксенія розповіла, що впала, коли діти грали в командну гру. Вона підійшла до вожатого і сказала, що забила ногу. У відповідь хлопець відмахнувся, мотивуючи, що все це дурниці і незабаром біль мине, – розповіла мати. – Оскільки нога не переставала боліти, дівчинка сама пішла до медпункту. По дорозі їй стало зле, і вона впала.

Ксенію донесли до лікаря діти, які знайшли її на дорозі. У медпункті дівчинку оглянули і одразу зателефонували мамі. Діагноз місцевого лікаря був аж надто «оптимістичний»: «Це ж коліно. Там ламатися нема чому». Попри це до лікарні дитину таки вирішили відвезти. Яким же був шок у родини, коли їм сказали, що у Ксенії серйозний внутрішньо-колінний перелом. До цього ще додавався розрив меніску, зв’язок і чотириглавого м’язу. Цих травм можна було б уникнути, якби одразу після падіння дівчинка не сама йшла до медпункту, а її віднесли.

У лікарні на Тетяну Буніну чекав ще один сюрприз. Медсестра та вожатий, які супроводжували Ксенію з табору, почали вмовляти жінку, щоб вона написала, що її дочка травмувалася не в дитячому таборі, а вдома. На це мати категорично не погодилася.
Усі витрати по лікуванню дитини повністю лягли на плечі родини. Враховуючи ж складність травми, сума, яку витратили Буніни, перевищила вартість повної вартості путівки до горезвісного табору. Сам же заклад відпочинку в особі його керівництва компенсувати бодай щось не став.

Старший вожатий зателефонував жінці й запропонував закрити путівку. Таким чином сім’я мала право отримати назад гроші. Але враховуючи, що путівку було придбано через Фонд соціального страхування за 10 % від її реальної вартості, йшлося лише про 400 грн. Це не покрило б навіть частини лікування. Тому заклопотана мати вирішила не вв’язуватися у бюрократичні процедури і залишила все, як є. У результаті за травму її дочки ніхто ніякої відповідальності не поніс.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №56 від 14.05.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта