Як цілителі-обманщики убивають хворих на рак. Коментар харківського онколога

11.02.2014 11:00 Суспільство
http://vladmedicina.ru http://vladmedicina.ru
Нетрадиційне лікування може призвести до хвороб, проти яких лікарі безсилі.

Народних цілителів, які нібито допомагають лікувати рак, онкологи ділять на дві групи. Це нетрадиційні медики, які мають не обов’язково медичну освіту, а фельдшерську чи біологічну. І так звані цілителі. За словами заступника директора з медичної частини Харківського обласного клінічного онкологічного центру Галини Єфимової, це абсолютно різні групи людей.

- Нетрадиційні медики застосовують лікування травами. Воно жодним чином не може замінити традиційного лікування в онкології, - каже лікар. - Але за час своєї практики я зрозуміла, що є ніша, яку вони можуть зайняти. Нетрадиційне лікування підходить для літніх людей, які мають супутні важкі захворювання, і наше лікування просто не переживуть. Або ж для пацієнтів, які давно хворіють і пройшли всі етапи лікування, проте хвороба не відступає. Вичерпавши всі можливості у традиційній медицині, вони самі приймають рішення піти до травників. Ми в цьому разі не заперечуємо.

Читайте також: Хто найчастіше хворіє на рак. Процент виживання

Харківський онкоцентр. Ціни на лікування

Рак у дітей. Що мусить насторожити батьків та чому лікуються за кордоном

Також люди, які мали кілька рецидивів, потребують реабілітації, відновлення життєвих сил, життєвих функцій. І ту, за словами онколога, теж можна застосувати траволікування. Але в такому разі воно спрямоване на зміцнення організму після лікування.

Друга велика група, так звані цілителі, – це люди, які лікують гасом, черв’яками тощо.

- Це все ненаукові методи. Вони не мають ніякої доказової бази і можуть тільки зашкодити. Часто токсичні речовини, такі як гас, викликають токсичні гепатити, тобто ураження печінки. І з цим хворим, навіть якщо він прийде до онкологів, вже нічого не можна зробити. Тому що в нього починає відмовляти один із життєво важливих органів. Такі цілителі просто обманюють людей, - каже Галина Єфимова.

Інна Пирлик, матеріал з газети «Слобідський край» № 17 від 8.02.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта