Першість Харківщини з футболу: динамівці зробили вагомий крок до чемпіонства

21.09.2020 18:57 Спорт
Фото зі сторінки Харківської обласної асоціації футболу у Facebook Фото зі сторінки Харківської обласної асоціації футболу у Facebook
У суботу, 19 вересня, харківський «Універ-Динамо» зробив серйозний крок до першого чемпіонства у Вищій лізі чемпіонату Харківщини з футболу. Динамівці в рідних стінах обіграли земляків з «Авангарду» (3:1), і тепер, щоб вибороти золоті медалі першості, їм треба набрати всього п’ять очок у п’яти іграх.

Помилки захисників

19 вересня були зіграні матчі чергового, 13-го, туру в чемпіонаті Харківської області з футболу серед аматорів. Центральним матчем звітного туру у Вищій лізі було харківське дербі – лідер першості «Універ-Динамо» ХНУВС у рідних стінах приймав свого найближчого переслідувача «Авангард». Гості звітного матчу стали першою і поки єдиною командою, якій удалося відібрати очки у динамівців.  У першому колі «Авангард»  обіграв підопічних Сергія Сизихіна 3:2, тому «Універ-Динамо» хотів узяти реванш за ту поразку. І це йому удалося.

Господарі відкрили рахунок уже на 9-й хвилині – після вкидання ауту м’яч відскочив до Івана Омеляненка, який першим дотиком точно пробив по воротах суперника, 1:0. Гості відповідали своїми атаками і мали чудовий шанс зрівняти рахунок, утім динамівців урятувала штанга.  А ближче до кінця першого тайму команда-лідер подвоїла перевагу. Віктор Дем’яненко скористався помилкою захисників суперника, вийшов на ударну позицію і виконав прицільний «постріл» – 2:0.

Після перерви «Авангард» не втрачав надії відігратися, втім динамівці були сильнішими у цей день і на 63-й хвилині довели рахунок до розгромного. Даніїл Соломаха скористався помилкою захисника суперника, який не влучив по м’ячу, і вийшов на рандеву з голкіпером «Авангарду» – 3:0. «Розмочити» рахунок гостям удалося лише в компенсований арбітром час. Гравець динамівців у власному карному майданчику зіграв рукою, за що головний арбітр зустрічі Костянтин Труханов призначив пенальті у ворота господарів. До позначки підійшов Олександр Курцев, який розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 3:1.

Після цієї перемоги динамівці набрали 36 очок, збільшуючи відрив від «Авангарду» до 11 залікових балів. Щоб не втратити історичне чемпіонство, підопічним Сергія Сизихіна в п’яти наступних матчах треба набрати п’ять очок. І динамівці намагатимуться виконати це завдання вже у двох найближчих матчах – у домашньому проти ФК «Зміїв» і виїзному проти «Лозової-Панютине».

Читайте також: Чемпіонат Харківщини з футболу: лозівчани обганяють «Зміїв»

Драматична кінцівка в Лозовій

Після цього туру загострилася боротьба за бронзові медалі, оскільки третя «Лозова-Панютине» і четвертий «Зміїв» втратили очки. Драматичною виявилася розв’язка у матчі за участю лозівчан, які в рідних стінах приймали первомайський «Квадро». Під завісу першого тайму гості відкрили рахунок у матчі, втім на початку другої половини гри лозівчани відновили паритет. Поєдинок ішов до нічиєї, але на другій компенсованій арбітром хвилині первомайці знову вийшли вперед. Та заробити три очки їм все ж таки не вдалося – через три хвилини лозівчани знову зрівняли і «видряпали» один заліковий бал.

Цією осічкою «Лозової-Панютине» повинен був скористатися «Зміїв», який у разі перемоги  повернувся б на третю сходинку. Але підопічні Сергія Пасічника не зуміли виграти в четвертому поєдинку поспіль. Цього разу «городяни» в рідних стінах зіграли  внічию з ФК «Богодухів» – 0:0.

Осічками лозівчан і зміївчан повністю скористався валківський «Маяк», який на виїзді обіграв «Первомайський» 2:1. Завдяки цій звитязі валківчани скоротили відрив від третього місяця до трьох очок. У ще одному поєдинку звітного туру солоницівський «Енергетик» з Дергачівського району в рідних стінах обіграв харківську «Арену» 3:1.

Таким чином, у Вищій лізі з комфортною перевагою над опонентами продовжує лідирувати харківський «Універ-Динамо», який набрав 36 очок. У «Авангарду» в активі 25 залікових балів. На три пункти менше, 22 очка, у «Лозової-Панютине».

Друга звитяга «Дворічної»

Лідери Першої ліги продовжують вигравати. Балаклійський «Цементник» у рідних стінах мінімально обіграв «Енергетик-Центренерго» зі Слобожанського Зміївського району – 2:1.

Більш комфортну перемогу здобув куп’янський «Металург», який удома розгромив ізюмський «Крем’янець» 4:0, забивши по два голи в кожному з таймів. «Дворічна», яка в минулому турі здобула дебютну перемогу в сезоні, знову виграла. Цього разу вона на виїзді обіграла сахновщинський «Колос» – 3:1.

«Цементник», який набрав  34 залікові бали, продовжує лідирувати в першості з триочковою перевагою над «Металургом». У «Крем’янця» та «Енергетика-Центренерго» по 14 залікових балів, але завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів на третій сходинці перебувають саме футболісти з Ізюма. «Колос» з 9 очками залишається на передостанньому, п’ятому, місці. «Дворічна» завдяки звитязі в останньому турі наблизилася до сахновщинців на відстань одного очка.