«Універ-Динамо» став чемпіоном Харківської області з футболу

06.10.2020 11:59 Спорт
Фото: fcud-hnuvs.com.ua Фото: fcud-hnuvs.com.ua
Минулої суботи харківський «Універ-Динамо» вдруге програв у цьому сезоні. Підопічні Сергія Сизихіна поступилися в Лозовій, та це не завадило їм достроково оформити чемпіонство – перше у своїй історії.

Допоміг «Зміїв»

3 жовтня відбулися матчі чергового, 15-го, туру чемпіонату Харківської області з футболу. Центральний матч пройшов у Лозовій, де місцева команда «Лозова-Панютине» приймала лідера першості, харківський «Універ-Динамо». Колектив з обласного центру міг у райцентрі оформлювати дострокове чемпіонство – для цього динамівцям потрібно було перемагати або сподіватися, що їх найближчий переслідувач, харківський «Авангард», втратить очки у Змієві.

У матчі з лозівчанами динамівці відкрили рахунок на 21-й хвилині. Гості заробили пенальті, який реалізував Ігор Луценко. Доволі швидко після перерви підопічним Сергія Лученцова вдалося зрівняти рахунок – на 52-й хвилині Михайло Шатрава з пенальті відновив паритет у матчі. А за 12 хвилин до кінця гри точний удар Дмитра Меркулова приніс господарям вольову перемогу 2:1. Таким чином, лозівчани стали другою командою в сезоні і першою за останні 11 турів, якій вдалося обіграти динамівців.

Фото зі сторінки Харківської обласної асоціації футболу у Facebook

Тим часом, 3 жовтня, ФК «Зміїв» у рідних стінах приймав «Авангард». Початок матчу не заладився для «городян», вони пропустили вже на 2-й хвилині поєдинку, відзначився Артем Кучков. За 13 хвилин після цього взяття воріт харків’яни подвоїли свою перевагу, забив Денис Кузубов. Зміївчани без огляду на скрутне становище не збиралися здаватися і ще в першому таймі наздогнали суперника завдяки двом голам Олександра Собка. Втім на перерву у статусі лідерів усе ж таки пішли футболісти «Авангарду». Майже відразу після пропущеного другого гола харків’яни знову вийшли вперед, дубль оформив Кучков. В середині другого тайму, на 66-й хвилині, зміївчани отримали чудову можливість відігратися. У ворота їх суперника призначили пенальті, яке реалізував Максим Лещенко. Як виявилося пізніше, саме Максим і встановив кінцевий результат зустрічі – 3:3.

Після цих матчів відрив динамівців від «Авангарду» склав десять очок за три тури до кінця першості. А це означає, що «Авангард» втратив навіть теоретичні шанси на перше місце, і динамівці достроково виборюють золоті медалі чемпіонату Харківщини з футболу у Вищій лізі.

Читайте також: Харківський «Метал» підписав першого легіонера в своїй історії

Валки стали четвертими

Серйозна боротьба минулими вихідними спостерігалася в Солоницівці Дергачівського району, де місцевий «Енергетик» приймав первомайський «Квадро», що бореться за призові місця. На початку цієї зустрічі гості мали чудовий шанс відкрити рахунок, але Артем Гречихін не реалізував пенальті.

Те, що не зуміли первомайці, змогли господарі. Буквально через пару хвилин вже вони заробили право на одинадцятиметровий удар, який реалізував Ернест Конджі – 1:0. Ще до перерви гості зуміли відігратися, на 29-й хвилині забив Іван Гуренко. Після перерви господарі зусиллями Олега Кононихіна знову вийшли вперед, однак втримати переможний результат так і не змогли. За сім хвилин до кінця основного часу матчу первомайці зрівняли рахунок, виборовши один заліковий бал.

Напружена боротьба, як і в усіх трьох вищезгаданих матчах, вийшла і в Первомайському, де однойменний колектив приймав ФК «Богодухів». Долю цього протистояння вирішив гол у виконанні гравця гостей Максима Абакумова, який відзначився на 65-й хвилині матчу.

В ще одному матчі туру боротьби не вийшло. Валківський «Маяк» доволі впевнено на виїзді розібрався з відвертим аутсайдером першості, харківською «Ареною» – 5:1.

Таким чином, після 15 турів «Універ-Динамо» набрав 39 очок, які дозволили йому оформити дострокове чемпіонство – перше у своїй історії. На другому місці продовжує йти «Авангард», який набрав 29 очок. На відстань однієї перемоги до них підібралася «Лозова-Панютине» з 26 заліковими балами. Наступна гра, мабуть, буде вирішальною у боротьбі за срібні медалі, оскільки найближчої суботи, 10 жовтня, «Авангард» вдома гратиме з лозівчанами.

На відстані трьох очок від «Лозової-Панютине» йде валківський «Маяк», який завдяки останній перемозі над «Ареною» піднявся на четверте місце. В його активі 23 очки. Замикає першу п’ятірку команда «Зміїв», яка набрала 22 очки.

Бронза слобожанців

У Першій лізі минулої суботи визначився володар бронзових медалей, на які претендували ізюмський «Крем’янець» та слобожанський «Енергетик-Центренерго» зі Зміївського району. Перед останнім туром в обох команд було порівну очок – по 17, тому обом колективам необхідно було набирати залікові бали. Ізюмський «Крем’янець» з цим завданням впоратися не зумів. Однак це і не дивно, оскільки йому вдома протистояв претендент на чемпіонство, балаклійський «Цементник», який упевнено переміг 4:1.

Тепер доля золотих медалей вирішуватиметься найближчими вихідними в Балаклії, де «Цементник» зустрінеться з «Металургом». Першого для чемпіонства влаштує і нічия, а «Металургу» потрібна буде лише перемога.

Читайте також: Змінити суспільство через спорт: як у Вовчанську залучають дітей до здорового способу життя

А от «Енергетик-Центренерго» зі своїм завданням впорався. Він у поєдинку з «Дворічною» здобув вольову перемогу 2:1 і виборов бронзові медалі Першої ліги.