Чорні та білі смуги харків’янки на проекті «Топ-модель по-українськи 3»

19.10.2019 11:00 Суспільство
Фото надані прес-службою "Новий канал" Фото надані прес-службою "Новий канал"
Унікальна зовнішність, ідеальна фігура та акторська освіта допомогли 24-річній харків’янці Марії Міхєєвій стати учасницею телепроекту «Топ-модель по-українськи 3» на Новому каналі. Про підступні випробування від експертів реаліті, стосунки з іншими учасницями та життя після проекту вона розповіла ексклюзивно для читачів «СК».

«Топ-модель по-українськи» – це реаліті, в якому звичайні дів­чата вчаться бути професійними моделями. Хто впорається з численними випробуваннями експертів шоу, отримає головний приз – грошову винагороду, зйомки на обкладинку журналу та подорож до Нью-Йорка. Цього сезону загалом для телекастингу з тисяч охочих обрали 300 дівчат, з яких лише 17 пройшли далі. Серед них – і чотири харків’янки: Дарина Дідович, Анастасія Лєухіна (на прізвисько ХТЗ), Наталія Масловська (Шапка) та наша сьогоднішня героїня публікації, Марія Міхєєва.

Як каже сама Марія Міхєєва, вона з дитинства навчилася тримати удар. Дівчина активно займається спортом, вивчилася на акторку. За проектом «Топ-модель по-українськи» стежила з початку його трансляції. Перш ніж самій взяти участь у шоу, ретельно готувалася до кастингів: дев’ять місяців напружено займалася у спортзалі. Завдяки хорошій фізичній підготовці 24-річна харків’янка стала володаркою найтоншої талії на проекті, параметри дівчини: 75-55-87.

Щасливе число

На телекастингу Марія йшла за списком 541-ю, тож з того часу Марія носить цей номерок із собою як щасливий амулет. Окрім цього, на удачу дівчина дотримувалася традиції – крокувала на дефіле з правої ноги. Та самої удачі, звісно, було замало. Ще під час кастингу експерти шоу, дізнавшись про акторську освіту Марії, почали давати їй професійні завдання: наприклад, вивести з рівноваги когось із суддів. Марія впоралася з цим на «відмінно».

Дівчина зазначає, що загалом у проекті через професію до неї висували більше вимог, ніж до інших.

Параметри

На тому ж кастингу Марія отримала комплімент, який прив’язав до неї неформальне звання «найтоншої талії проекту». Дівчина зрозуміла, що не даремно старалася.

– Уперше за три роки бачу жіночий живіт у такому стані… У такому гарному стані, – прокоментував експерт реаліті – модельний скаут Сергій Нікітюк.

Та якщо у своїй фізичній формі харків’янка не сумнівалася, то через зріст їй довелося понервувати щодо можливості участі в проекті, бо ж вважається, що 172 сантиметри – це замало для моделі. Але, як пояснила ведуча проекту – супермодель Алла Костромічова, і на моделі такого зросту є попит.

– Варто розрізняти два типи ринку: комерційний та ринок високої моди, або, як його називають, fashion. Другий приймає до своїх лав дівчат зростом 178–181 см. Для комерційного ринку моделі можуть бути нижчими, але наскільки – вирішує як країна, де робота буде продаватися, так і модельний скаут, який зможе оцінити потенціал. Наприклад, в Америці навіть для каталогів просять дівчат зростом від 175 см з класично правильним красивим обличчям. В Азії працюють моделі з найнижчим зростом – від 170 см. Але до них висувають вимогу: несмагляве обличчя, – розповіла супермодель.

Ніжна Лютелла де Віль

Найбільше Марія запам’яталась експертам своєю зовнішністю. Дівчина має пасмо білого волосся, білі вії та брову. В її організмі відсутній пігмент меланіну – патологію називають альбінізмом. Проте Марія змогла перетворити цю особливість на свою перевагу.

– З мене ніколи не знущалися, просто занадто звертали на це увагу, згодом подібні запитання набридли. Я соромилася. У 16 років вирішила змінити зовнішність: перефарбувалася в чорний, вибрила бік, де росте біле волосся. Раніше я жирним шаром наносила туш і зафарбовувала брову, – пригадує Марія. – Але все таємне стає явним. В університеті викладачі запитали, що це таке. Довелося розповісти, усім почало подобатися, і я сприйняла себе. Зараз туш не використовую, оскільки мені дуже подобаються мої вії. 

Свою полярність Марія Міхєєва називає чорним та світлим боком. Разом з дівчатами здогадувалися, що під час перевтілення стилісти зроблять Маші нову зачіску, яка підкреслить її неординарність. Так і сталося – дівчину пофарбували в стилі «Інь-Янь».

– Мені сподобалася нова зачіска. Тепер маю половину білого та половину чорного волосся. Коли їхала на проект, то усвідомлювала, що образ кожної дівчини змінять. Але я була готова до всього, – прокоментувала Марія.

Дівчині й досі пишуть: «Тільки зрозуміли, що ти схожа на Лютеллу де Віль з мультфільму «101 далматинець». Марія навіть зробила собі чорну футболку з лапками у вигляді намиста та з маленькою Лютеллою.

Зараз дівчину вже впізнають на вулицях, часто просто звертають увагу на її незвичайну зачіску.

– Називаю себе «зіркою трамваїв». Мені зручно на тренування їхати декілька зупинок цим транспортом. Заходжу – і на мою зачіску відразу звертають увагу. Але я вже звикла. Люди впізнають на вулицях, приємно отримувати їхню підтримку. Ось нещодавно гуляли з Анастасією (ХТЗ) і залюбки фотографувалися з усіма, – розповіла Марія. 

«Не боюся падати!»

«Не боюся падати!», – стверджує Марія Міхєєва. На одній з фотосесій учасниці мали перевтілитися в дівчат з групи підтримки. Гарна розтяжка допомогла Марії зробити вдалу світлину. І не дивно, адже харків’янка близько п’яти років займалася чирлідингом. Каже, що була впевнена в «колегах по подіуму» і не хвилювалася, що вони не зможуть її втримати.

За словами Марії, на проекті дівчата не лише конкурентки, а й одне ціле. Іноді експерти навмисне давали завдання, які націлювалися на командну роботу. Марія зазначає, що найбільше за час проекту потоваришувала з Катериною Куліченко (Тьотя Мотя), Яриною Самарик (Скiнi), Анастасією Лєухіною та Наталією Масловською. Дівчата й досі підтримують зв’язок.

Марія покинула проект у 6 випуску, але не покинула модельну справу. Кар’єру вирішила будувати в Києві, тому зараз готує власне портфоліо, щоб переїхати до столиці. Дівчина вважає, що можна успішно поєднувати акторство з моделінгом. Приклад для неї – англійська акторка, співачка та супермодель Кара Делевінь.

Читайте також: Маргарита Паша: «Я привезу корону «Міс Світу» в Україну»