Омлет по-італійському: готуємо фрітатту з кабачками

27.08.2020 18:15 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Набрид традиційний омлет? Додайте в нього кабачки – і отримаєте італійську страву на сніданок.

Знадобляться:
кабачок невеликий – 1 шт.,
яйця – 5 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква невелика – 1 шт.,
зелень свіжа (будь-яка) – кілька гілочок,
олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на дрібній тертці. Обсмажити овочі на невеликій кількості олії до зарум’янювання, потім додати трохи води і тушкувати під кришкою ще 2–3 хвилини. Кабачок почистити від шкірки (і насіння, якщо є), порізати невеликими кубиками, додати до овочів і протушкувати ще 5 хвилин, посолити і поперчити за смаком.

Яйця збити міксером або блендером, посолити, всипати порізану дрібно зелень (частину зелені залишити для прикраси). У форму для запікання спочатку викласти підсмажені овочі, потім залити яєчною сумішшю, перемішати і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 10–40 хвилин (час приготування залежить від товщини омлету, він повинен загуснути). Подаючи на стіл, посипати порізаною зеленню.

Читайте також Страва на вечерю: готуємо кабачки з цибулею, тушковані в сметанному соусі