Готуємо смачну закуску на зиму: сливи з часником

03.08.2020 18:15 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Незвичайна, але при цьому смачна закуска – мариновані сливи, фаршировані часником, у гостро-солодкому маринаді. Можна подавати як закуску до будь-яких страв, але особливо пасує до смаженого м’яса. Рецепт для тих, хто не боїться експериментувати.

Знадобляться:
сливи (сорт Угорка) – 1 кг,
часник – 2 головки;
для маринаду:
вода – 300–500 мл,
цукор – 120 г,
гвоздика – 4 шт.,
духмяний перець горошком – 3 шт.,
лавровий лист – 1 шт.,
оцет 9 % – 50 мл.

Часник почистити й розділити на зубчики. Сливи помити, надрізати навхрест (або просто навпіл) і акуратно видалити кісточку. Замість кісточки в кожну сливу покласти зубчик часнику. Скласти нафаршировані сливи в чисті стерилізовані банки. Приготувати маринад: закип’ятити воду з цукром і спеціями, залити маринадом сливи в банках і дати охолонути. Злити маринад у каструлю, поставити на вогонь, дати закипіти, знову залити сливи й залишити так на 12 годин, прикривши кришками.

Потім знову злити маринад, закип’ятити його, додати оцет, залити маринадом сливи й закатати. Перевернути, укутати й дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.

Читайте також Готуємо китайський соус зі слив