М’ясо в духовці – поради, як готувати смачно

08.12.2019 08:00 Корисно
Фото: sovkusom.ru Фото: sovkusom.ru

Запікати м’ясо бажано величеньким куском, не менше кілограма, тоді воно не пересохне.

Червоне м’ясо бажано за годину до приготування дістати з холодильника, тоді воно залишиться м’яким. Випікають його при 200–250 ºС, біле — при помірній постійній температурі 150–175 ºС.

Солити м’ясо рекомендується в середині процесу приготування, тоді воно краще смажитиметься.

І ще один неприємний момент: під час приготування печені дуже часто підгоряє соус. Цього можна уникнути, якщо використовувати форму меншого розміру і в процесі приготування додавати рідину.

Автор: Зоя Голіусова