Пиріг-ватрушка з хурмою та пиріг з вівсяними пластівцями і яблуком: рецепти для ласунів

08.04.2020 09:04 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru
Яскраво-літній пиріг з хурмою та незвичайний пиріг з вівсяними пластівцями — і поласувати, і талію зберегти.

Пиріг-ватрушка із хурмою та кисломолочним сиром

Цей соковитий пиріг з яскравою і смачною начинкою на сметанному тісті, гадаємо, вам буде до смаку.

Знадобляться для тіста:
борошно – 200 г,
яйце – 2 шт.,
цукор – 100 г,
сметана – 200 мл,
розпушувач – 1,5 ч. л.,
ванілін – 1 г;
для начинки:
сир кисломолочний – 220 г,
цукор – 2 ст. л.,
хурма – 1 шт.;
вершкове масло або олія – для змащування форми.

Сир перетерти з цукром в однорідну масу і прибрати вбік. Приготувати тісто: в мисці збити яйця з цукром, додати сметану, просіяти борошно, всипати ванілін і розпушувач, ретельно все перемішати. Тісто має вийти густуватим. Хурму помити і порізати тонкими кружечками. Форму змастити маслом (вершковим або олією), викласти туди тісто, а зверху — акуратно ложкою розкласти сирну масу, залишаючи невеликі вільні бортики. Поверх сирного шару викласти кружечки хурми. Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40–45 хвилин до зарум’янювання. Коли пиріг буде готовий, дістати його з духовки, дати охолонути і можна подавати на стіл.

Читайте також Пісний пиріг з курячим фаршем та капустою

Вівсяний пиріг з пластівцями і яблучно-сирною начинкою


фото iamcook.ru

Десерт з вівсяними пластівцями, соковитими яблуками і сирною начинкою.

Знадобляться для тіста:
вівсяні пластівці – 300 г,
борошно – 100 г,
вершкове масло – 100 г,
цукор – 100 г,
розпушувач – ½ ч. л.,
сіль – 1 щіпка;
для начинки:
сир кисломолочний – 300 г,
яйце – 1 шт.,
цукор – 100 г,
родзинки – 100 г,
ванільний цукор – 1 пакетик,
яблуко – 1–2 шт.

У мисці змішати сухі продукти: просіяне борошно, вівсяні пластівці, цукор, сіль і розпушувач. Вершкове масло розтопити, додати в миску і як слід перемішати. Тісто має вийти як велика крихта. Прибрати готове тісто вбік. Сир перемішати з яйцем, додати ванільний цукор. Родзинки заздалегідь залити окропом на 5 хвилин, потім воду злити, дати родзинкам злегка обсохнути і додати їх у сирну масу. Форму для випічки змастити олією і викласти 2/3 тіста, розрівняти. Зверху натерти на крупній тертці очищене яблуко, наступним шаром викласти сирну начинку, поверх неї — знову тісто.

Поставити в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Подавати на стіл можна як гарячим, так і остиглим. У гарячому вигляді, коли будете нарізати, може розсипатися, а ось трохи охолонувши, нарізається легше.

Читайте також  Рулет з листкового тіста з рибою та овочами

Автор: Вероніка Добриня