Рецепт дня: готуємо картопляну запіканку «Лінивий дерун»

Рецепт дня: готуємо картопляну запіканку  «Лінивий дерун»

фото iamcook.ru

Якщо до тертої картоплі додати м’ясний фарш, натертий сир, овочі та вершки, то вийде смачна ситна страва, спробувавши яку, буде важко втриматися від добавки.

Знадобляться:
картопля (середня) – 4–5 шт.,
фарш м’ясний – 500 г,
цибуля ріпчаста – 1–2 шт.,
морква – 1 шт.,
яйце – 1 шт.,
сир твердий – 50 г,
борошно – 2–3 ст. л.,
вершки – 100 мл,
олія – 1–2 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Підготувати овочі: картоплю і моркву помити, почистити і натерти на тертці, цибулю почистити і дрібно порізати (або теж натерти), перемішати все. Додати м’ясний фарш, натертий дрібно твердий сир, посолити і поперчити, влити вершки (їх можна замінити молоком), вбити яйце, ретельно перемішати.

Форму для запікання змастити олією, викласти туди м’ясну суміш, розрівняти і поставити в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40–50 хвилин або ж запікати до готовності. Подавати на стіл можна зі сметаною або з будь-яким соусом.

Читайте також Легка вечеря: готуємо салат із щавлю з помідорами

Матерiaли по темі

Автор: Вероніка Добриня
subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: