Рецепт дня: готуємо пишний кекс на сметані з цукатами

19.05.2020 18:04 Корисно
фото povarenok.ru фото povarenok.ru
Простий у приготуванні, дуже смачний і красивий кекс можна готувати в будь-який час. Для начинки можна використовувати не тільки цукати, але і родзинки, і будь-які фрукти та ягоди в сезон.

Знадобляться:
яйце – 2 шт.,
цукор – 1 склянка,
ванільний цукор – 1 ч. л.,
сметана (жирна, не менше 20 %) – 1 склянка,
борошно – 1,5 склянки,
вершкове масло – 50 г,
розпушувач – 1 ч. л.,
цукати різнокольорові – 150 г,
цукрова пудра – для прикраси.

У мисці збити яйця з цукром у піну, додати сметану, знову збити вінчиком. Потім додати просіяне борошно, розпушувач і знову перемішати – має вийти схоже на густу сметану тісто. Всипати в нього цукати, перемішати лопаткою або ложкою.

Змазати підходящу за розміром форму для запікання вершковим маслом, викласти туди тісто. Поставити форму з тістом у розігріту до 180 градусів духовку на 20–25 хвилин, кекс повинен піднятися і підрум’янитися. Перш ніж дістати його з форми, дати випічці трохи охолонути.

Перед подачею на стіл можна посипати кекс цукровою пудрою і прикрасити за своїм бажанням.

Автор: Вероніка Добриня