Зустрінемо Новий рік смачно: десерти з морозивом до святкового столу

28.11.2021 16:00 Корисно
mykaleidoscope.ru mykaleidoscope.ru
Поки що маємо час, щоб обміркувати новорічне меню, ба більше — приготувати страви за новими рецептами й визначитися, чи годиться це саме для нас. Тож пропонуємо варіанти десертів для святкового столу.

Є таке жартівливе висловлювання: «Якщо діло дійшло до десерту, то зустріч нового року не вдалася». Натомість ми, як люди розумні, знаємо, що саме десерт завершує і ставить фінальну крапку в цьому святкуванні. Але — якщо він необтяжливий у приготуванні, легкий у споживанні і відповідає атмосфері новорічного столу. І десерти з морозива, які ми вам пропонуємо — саме такі.

 

Банановий спліт

Фото: o-daeda.ru

Цей легкий у приготуванні десерт подарує масу насолоди за святковим столом.

Знадобляться: банан — 1 шт., ванільне морозиво — 1 кулька, шоколадне морозиво — 1 кулька, малинове морозиво — 1 кулька, збиті вершки (можна з балончика) — 2 ст. л., горішки (які до вподоби) — 30 г, шоколад — 50 г.

Банан розрізати вдовж навпіл, покласти на довгасте порційне десертне блюдо-човник. Між половинками банана викласти в рядок кульки морозива. Прикрасити горіхами, шоколадом і збитими вершками. Подавати відразу після приготування.

 

Десерт «Новорічна казка»

Фото: say7.info

Цей десерт може стати не лише чудовим завершенням новорічної трапези, а окрасою святкового столу.

Знадобляться: апельсини — 1 шт., ванільне морозиво — за потребою, шоколад — за смаком; для оздоблення: за смаком — сироп з варення, горішки, шматочки печива, розтоплений шоколад, збиті вершки тощо.

Апельсин вимити, висушити, спеціальним ножем зробити зигзагоподібні надрізи по «екватору». Розділити апельсин на дві частини, обережно витягнути м’якоть (її можна використати для салатів, а можна й додати до морозива) так, щоб не пошкодити корзиночки зі шкірки. Шоколад дрібно порізати, змішати з морозивом. Заповнити половинки апельсина отриманою начинкою. Оздобити, як підкаже фантазія. Десерт можна подавати відразу, а можна, якщо його готувати заздалегідь, покласти в морозилку.

Автор: Дарина Козуб