Рецепти простих бісквітних тортів

Рецепти простих бісквітних тортів

фото povar.ru

Яке ж свято без десертів, а саме — без тортиків! І найсмачнішими, звичайно ж, є торти, приготовані своїми руками.

Бісквітний торт із заварним кремом

Знадобляться для тіста:
яйце – 4 шт.,
борошно – 1 склянка,
цукор – 1 склянка,
розпушувач – 20 г,
какао – 2 ст. л.;
для крему:
яйце – 1 шт.,
цукор – 5 ст. л.,
молоко (тепле) – 100 мл,
борошно – 3 ст. л. (з гіркою),
вершкове масло – 150 г;
для просочення:
окріп – 100 мл,
цукор – 5 ст. л.,
кава – 1 ч. л.;
для глазурі:
цукор – 3 ст. л.,
какао – 2 ч. л.,
молоко – 2 ст. л.,
вершкове масло – 1 ст. л.;
горіхи (мигдальні або волоські) – для прикрашання.


фото edimdoma.ru

Приготувати тісто: яйця збити з цукром, змішати борошно з какао і розпушувачем, просіяти в яєчну масу і як слід збити. Взяти круглу форму діаметром приблизно 24 см, змастити невеликою кількістю вершкового масла, викласти туди тісто і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30–45 хвилин. Якщо використовуєте роз’ємну форму, на дно покласти шматок пергаменту для випічки, придавити роз’ємною частиною (це потрібно, щоб тісто не витікало), зайвий пергамент обірвати, нічим більше не змащувати і випікати як зазначено вище.
Приготувати крем: змішати в невеликій каструльці всі інгредієнти, крім масла, поставити на повільний вогонь і варити, постійно помішуючи. Як почне гуснути і закипати, прибрати з вогню, додати вершкове масло, перемішати і дати злегка охолонути.
Приготувати просочення: в гарячій воді розчинити цукор і каву. Коли бісквіт приготується, дістати його, дати охолонути і розрізати на дві частини. Змастити нижню частину спочатку просоченням, потім кремом, накрити другим коржем і теж змастити зверху кремом.
Приготувати глазур: змішати в каструльці молоко, цукор і какао, поставити на невеликий вогонь і варити приблизно 5 хвилин, потім у гарячу глазур додати вершкове масло і прибрати з вогню. Як тільки глазур почне трохи застигати — полити нею зверху торт. Для прикраси можна зверху посипати подрібненими горіхами.
Такий торт не обов’язково покривати зверху глазур’ю. Для прикрашання можна використовувати тільки крем, горіхи або будь-які ягоди, наприклад, виноград.

Читайте також Рецепти святкових салатів на 8 березня

Бісквітний торт на кефірі «Фантастика»

Знадобляться для тіста:
кефір – 300 мл,
борошно – 2 склянки,
цукор – 1–2 склянки,
яйце – 2 шт.,
олія – 2 ст. л.,
какао – 2 ст. л.,
сода – 1 ч. л.;
для крему:
сметана – 400 г,
вершкове масло – 200 г,
цукор – 1 склянка;
волоські горіхи (кілька штук) – для прикрашання.


фото povar.ru

В одній мисці збити разом кефір (злегка теплий), олію і яйця, в іншій — перемішати цукор, борошно, какао і соду. Потім змішати вміст двох мисок і вилити в змащену олією форму. Випікати бісквіт у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хвилин, потім дістати готовий корж і дати охолонути. Коли охолоне — акуратно розрізати на 2 або 3 коржи. Приготувати крем: в мисці розмішати сметану і цукор, частинами додати м’яке вершкове масло і збити крем до пишності. Зібрати торт: коржі змастити кремом з усіх боків, волоські горіхи почистити, ядра злегка обсмажити на сухій сковороді 3–5 хвилин, потім подрібнити в крихту і посипати торт з усіх боків. Поставити в холодне місце на 2–3 години, щоб тортик просочився.

 

Автор: Олеся Скачко