Торти без випічки: три смачні рецепти

01.05.2021 15:00 Корисно
Фото russianfood.com Фото russianfood.com
Такі рецепти дуже зручні, адже, щоб приготувати такий тортик, не потрібно возитися з тістом та витрачати багато часу на приготування.

Торт з печива і згущеного молока

Готувати його дуже легко, все, що знадобиться – це вершкове масло, згущене молоко і печиво.

Знадобляться: печиво «Ювілейне» – 250 г, масло вершкове – 150 г, згущене молоко – 180 г, молочний або чорний шоколад (за бажанням) – для присипки.

Масло кімнатної температури збити разом зі згущеним молоком в однорідну масу. Печиво розламати на шматочки і розім’яти трохи товкачем для картоплі – в дрібну крихту все печиво подрібнювати не варто. Потім висипати печиво до згущеного молока, масу як слід перемішати. У невелику каструлю (або форму) покласти шматочок целофану (так, щоб краї звисали), а потім усередину викласти масу для торта, розрівняти і поставити в холодильник на 1–2 години для застигання (целофан допоможе легко дістати готовий тортик з каструлі або форми).

Поки маса застигає, натерти на тертці шматочок шоколаду (за бажанням). Вийняти з форми торт, покласти в перевернутому вигляді на тарілці і посипати зверху натертим шоколадом. Можна подавати на стіл.

Тортик з кукурудзяних паличок з горіхами і згущеним молоком

Замість печива для приготування тортів без випічки можна використовувати навіть кукурудзяні палички – спробуйте, дуже смачно!

Знадобляться: кукурудзяні палички – 125 г, згущене молоко – 180 г, вершкове масло – 100 г, горіхи волоські – 50 г.

Горіхи подрібнити в крупну крихту. М’яке вершкове масло (його потрібно заздалегідь дістати з морозилки або ж злегка розтопити на водяній бані чи в мікрохвильовій печі) змішати зі згущеним молоком і як слід збити віночком до однорідної маси. Це буде крем. Кукурудзяні палички викласти в невелику миску, залити їх кремом і висипати горіхи, розмішати. Крем повинен покрити кожну кукурудзяну паличку. Потім перекласти масу в підходящу за розміром форму, застелену целофаном або харчовою плівкою, розрівняти і прибрати в холодильник на ніч.

Готовий тортик дістати з форми і викласти на блюдо для подачі, прикрасити можна натертим шоколадом і горіхами – за бажанням. До речі, для зручності приготування кукурудзяні палички можна розрізати на кілька частин, щоб торт вийшов більш тугим. А якщо кількості крему буде недостатньо, можна просто додати згущеного молока. Приємного чаювання!

Читайте також Страва для ласунів: морквяний солодкий пиріг без яєць

Холодний торт із пряників з бананом

Такий тортик виходить дуже ніжним і смачним, у міру солодким і соковитим. Основа – пряники, а начинка – банани, сметанний крем і волоські горіхи. Обов’язково спробуйте!

Знадобляться для коржів: пряники – 400 г; для крему: сметана – 400 г, цукрова пудра – 100 г; для начинки: банани – 2 шт., волоські горіхи – 1 склянка.

Сметану збити разом з цукровою пудрою в однорідну масу. Пряники розрізати уздовж на кругляші товщиною в 3–4 мм, банани – кружальцями завтовшки в 1–2 мм. Волоські горіхи попередньо обсмажити трохи на сухій сковороді, потім подрібнити в не дуже дрібну крихту. Миску, підходящу за розміром (або форму), застелити целофаном або харчовою плівкою і розпочати збирати торт: перший шар – змочені попередньо в сметанному кремі кругляші пряників, потім – шар бананів, після – шар горіхової крихти.

Повторювати доти, поки не закінчаться продукти. Останній шар – пряниковий. Коли всі шари будуть укладені, утрамбувати торт, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на ніч або на кілька годин. Діставши, перевернути на плоске блюдо, зняти харчову плівку і прикрасити за бажанням.

Автор: Вероніка Добриня