Смачна випічка: готуємо сливовий тарт

23.09.2020 18:30 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Простий у приготуванні, ароматний і ніжний, тарт зі сливами – ідеальний варіант для чаювання.

Знадобляться для тіста:
вершкове масло (холодне) – 100 г,
жовток яєчний – 1 шт.,
цукор – 20 г,
борошно пшеничне – 200 г,
вода (крижана) – 2 ст. л.,
лимонний сік – 1 ст. л.,
сіль – 1 щіпка;
для начинки:
сливи – 400 г,
йогурт несолодкий – 150 г,
яйце – 2 шт.,
білок яєчний – 1 шт.,
цукор – 130 г,
крохмаль – 2 ст. л.

Вершкове масло порізати маленькими кубиками, викласти в миску. Туди ж просіяти борошно, додати цукор і щіпку солі, розтерти все це як слід ложкою. Зробити в масі поглиблення, додати жовток і перемішати – має вийти масляно-борошняна суміш. Змішати холодну воду і лимонний сік та потроху додавати в тісто, перемішуючи.

Замісити еластичне тісто. Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин. Приготувати заливку для тарта: в мисці змішати йогурт, цукор, 2 яйця, 1 білок і крохмаль, збити блендером або міксером до однорідності. Форму для випікання (краще роз’ємну) змастити вершковим маслом, викласти в неї тісто і розрівняти, сформувавши бортики висотою приблизно 3 см.

Сливи помити, обсушити, розділити на половинки і видалити кісточки. Половинки слив можна додатково порізати на кілька часточок і викласти на тісто в довільній формі. Залити начинку зі слив заливкою. Розігріти духовку до 180 градусів і поставити туди випікатися тарт на 60 хвилин. За цей час заливка повинна загуснути. Потім дати пирогу охолонути у формі і акуратно перекласти на блюдо. Коли охолоне повністю, порізати порційно.

Читайте також Страви на десерт: готуємо солодку піцу з фруктами

Автор: Вероніка Добриня