Соус песто з гарбузового насіння

04.11.2020 18:27 Корисно
Фото: fitfoodie.in Фото: fitfoodie.in
Ви вважаєте, що класичний італійський соус песто роблять із кедрового горіха? А ось і ні! Спробуйте використати для нього звичайніе гарбузове насіння - це набагато дешевше.

Гарбузове насіння дуже корисне: за вмістом цинку гарбузове насіння в трійці лідерів. Усього 30 грамів насіння забезпечують до 70 % добової потреби в цьому мікроелементі. Оскільки насіння насичене на 30–50 % гарбузовою олією, його часто вживають люди, які дотримуються вегетаріанства, або під час посту, як заміну тваринних жирів. Його давали ослабленим людям як загальнозміцнюючий засіб. Тож, якщо ви переконались, що цей соус перетворить вашу страву на справжню амброзію - уперед!

Знадобляться:

гарбузове насіння – 250 г,

часник – 2–3 зубчики,

сік лимона – 2–3 ст. л.,

оливкова олія – 6 ст. л.,

базилік сушений – 1 ч. л.,

петрушка – невеликий пучок,

сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Залити очищене гарбузове насіння холодною водою і настояти 12 годин, можна на ніч. Потім злити воду, помістити насіння в блендер, додати очищені зубчики часнику і збити все до однорідної маси. Додати сік лимона, олію, базилік, листя петрушки, сіль та перець і збивати ще 2 хвилини. Густоту можна відрегулювати, додавши ще лимонного соку, олії або води. Подавати до пасти, м’ясних страв. Готовий соус можна зберігати в холодильнику 2–3 дні.

До речі:

Як висушити гарбузове насіння? Спочатку відмити гарбузове насіння від м’якоті і волокон, інакше воно згниє. На повітрі чисте насіння висохне години через три, після чого його можна легко почистити. Очищене гарбузове насіння викласти рівним шаром на деко, збризкати олією і сіллю – і смажити в духовці за 180 ° С хвилин 25. До того ж кожні п’ять хвилин його потрібно перевертати.

Спробуйте також:: Готуємо китайський соус зі слив