Страва на вечерю: шматочки минтая, тушковані в сметані з овочами

25.01.2021 18:14 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Соковитий, ароматний, такий минтай готується дуже швидко, тому подавати на стіл його можна часто.

Знадобляться:
філе минтая – 600–700 г,
сметана 20 % – 200 мл,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
олія соняшникова – 2 ст. л.,
борошно пшеничне – 1 ст. л.,
мускатний горіх мелений – 1 ч. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Філе минтая промити, обсушити і порізати на порційні шматочки. Викласти їх у миску, посолити і поперчити за смаком та залишити так хвилин на 20 промаринуватися. Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. У сковороді на олії спочатку обсмажити цибулю з морквою, потім прибрати сковорідку з вогню і присипати овочі борошном, перемішуючи, щоб не утворилися грудочки. Туди ж влити трохи води і як слід перемішати.

Повернути сковорідку на вогонь, довести вміст до кипіння і додати сметану, сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх, перемішати все добре. У готовий соус викласти шматочки минтая, накрити кришкою і тушкувати рибу хвилин 20–25. Готову рибку можна подавати на стіл з будь-яким гарніром.

Читайте також Страви з риби: готуємо смачні та соковиті котлети